Elena Udrea, către Parlament Cazinoul din Constanţa trebuie protejat de rechinii imobiliari din jurul lui Radu Mazăre

Redăm mai jos textul unei declaraţii politice pe care Elena Udrea a depus-o astăzi la Parlament privind situaţia Cazinoului din Constanţa.

Stimaţi colegi,

Decizia Primăriei Constanţa de a cere preluarea în administrare din nou a Cazinoului din Constanţa, tăierea bugetului alocat pentru acest obiectiv de către MDRT la rectificarea din 23 august şi, în final, anunţul MDRT că nu mai doreşte să se implice în renovarea acestei clădiri de patrimoniu descriu traseul legislativ al unei afaceri imobiliare puse la punct de Radu Mazăre. Practic, odată întoarsă în administrarea Consiliului Local, una dintre clădirile de patrimoniu cele mai cunoscute de pe litoralul românesc va sfârşi prin a fi vândută pe nimic samsarilor imobiliari care gravitează în jurul primarului Constanţei. Evident, mă bazez pe declaraţiile acestuia când a anunţat şi preţul „de listă" pentru clădirea monument-istoric: 1 leu.

Dacă de la Radu Mazăre mă aşteptam la o asemenea atitudine, dezamăgirea mea este foarte mare faţă de noua conducere a MDRT. Deşi a negat iniţial că ar dori să întoarcă în administrarea Consiliului Local Cazinoul, răzgândirea a fost rapidă. Se dă astfel dovadă de servilism politic şi de dezinteres faţă de bunul public, care urmează astfel să fie înstrăinat fără vreun beneficiu pentru statul român. Noul ministru reuşeşte astfel să se descalifice şi arată că nu îi pasă nicidecum care sunt interesele turismului românesc şi nici de ceea ce înseamnă patrimoniul naţional.

Cred că noua conducere a MDRT ar fi trebuit să facă tot posibilul să se apuce de investiţiile la Cazinou. În momentul în care am părăsit fotoliul ministerial, toată documentaţia era gata, se aprobase planul de investiţii, până la sfârşitul mandatului ministrului Cristian Petrescu, se aprobase şi caietul de sarcini, care fusese contestat, urmând să se facă doar licitaţia. În mai bine de 4 luni de când se află în funcţie, noua conducere a MDRT nu a catadicsit însă să se ocupe de licitaţie, dovedind astfel rea-intenţie şi subordonare politică.

Multă lume a spus că nu există nicio evidenţă a faptului că se doreşte înstrăinarea Cazinoului pe nimic, în ciuda declaraţiilor lui Radu Mazăre. Atrag însă atenţia că acest lucru este cu atât mai evident cu cât s-ar fi putut folosi bani europeni pentru reabilitarea monumentului istoric. Fie în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, care prevedea pentru Constanţa 93 de milioane de euro, fie în cadrul Axei 5.1 a Programului Operaţional Regional. Faptul că administraţia de la malul mării nu a fost interesată de aceste pârghii trădeazăintenţia reală.

Stimaţi colegi,

Fac un apel către dumneavoastră, aşa cum am făcut şi către societatea civilă şi cetăţenii Constanţei, să manifestăm atenţie faţă de modul în care Consiliul Local va gestiona situaţia Cazinoului. Este în puterea noastră să împiedicăm abuzurile unei administraţii locale coruptibile. Ne-o cere binele comun. Cazinoul din Constanţa nu este al lui Radu Mazăre şi nici al USL să poată face orice doresc cu el. Este un bun de patrimoniu al României. De el trebuie să se bucure toţi românii, dar şi cetăţenii străini veniţi în vacanţă la noi ţară. De aceea, consider că este de datoria noastră să ne implicăm în rezolvarea acestei situaţii create de servilismul politic al noii conduceri a MDRT şi interesele oculte ale administraţie publice din Constanţa.

În aceste condiţii, aştept ca şi Ministerul Culturii să exprime un punct de vedere public şi în ce măsură se va implica în rezolvarea acestei probleme. Pentru că este o situaţie care îi priveşte direct.

În plus, consider că publicul larg trebuie să afle de o manieră mult mai clară care sunt motivele care au stat în spatele deciziei MDRT de a nu mai finanţa renovarea Cazinoului. Anunţ, deci, prin această declaraţie politică, şi intenţia de a redacta o interpelare către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a explica de ce s-a tăiat bugetul pentru clădirea monument-istoric.

Vă mulţumesc!

Deputat

Udrea Elena Gabriela


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Furnizare de combustibil și servicii de spălare auto pe bază de carduri cumpărate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 181

Firme Constanța Petroconst SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

26 Mar 2024 460

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 martie 2024

26 Mar 2024 429

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 572

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 613

25 martie, Ziua Naţională a Republicii Elene. Grecii din Constanța spun „La mulți ani Grecia!”, cu aceeași emoție ca și „La mulți ani România!”

25 Mar 2024 1251

Elena Edith Dulica, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 576

Martie, o lună a extremelor. ANM avertizează că suntem în pragul unui cod roșu, din cauza încălzirii globale

22 Mar 2024 467

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 505

Firme Constanța Decizii luate în Triumf Construct SA, unde este asociat Mohammad Murad

20 Mar 2024 412

Tribunalul Constanța a admis acțiunea Disan Antrepriza și Construcții contra Premium Lac, fosta firmă a lui Stere Hira, directorul Confort Urban SRL

19 Mar 2024 620

Cumpărări directe Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol, achiziție de motorină de peste 230.000 de lei (DOCUMENT)

19 Mar 2024 492

Ești dezvoltator de software? Ce faci atunci când clientul nu înțelege limba ta?

19 Mar 2024 326

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 951

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 511