Elena Udrea, tranzacţii ilegale din conturile personale înainte de arestarea în dosarul Microsoft

Elena Udrea, acuzată de spălare de bani în dosarul Microsoft, este suspectată de Oficiul Naţional de Combatere a spălării banilor că încerca să scoată sume mari de bani din contul personal după ce a fost pusă sub control judiciar, la sfârşitul lunii ianuarie 2015, informează România TV. De asemenea, numele lui Traian Băsescu apare în dosarul Microsoft, informează România TV. Fostul ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu, l-a denunţat şi pe fostul şef al statului.

Procurorii susţin că Elena Udrea ar fi încercat să spele bani prin intermediul firmei care administrază moşia de la Nana, informează România TV. Potrivit anchetatorilor, Elena Udrea a scos din conturile personale aproape 500.000 de euro, pe care apoi i-a depus în contul firmei Agro Green Nana. Totul s-a întâmplat în luna februarie 2015, când Elena Udrea se afla sub control judiciar în dosarul Microsoft.

„Actul provenind de la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor reprezintă o sesizare, datată 13 februarie 2015. Conţinutul faptelor sesizate - ridicarea de bani din contul propriu şi transfer de bani în contul Agro Green Nana SRL, în luna februarie 2015. Suma presupus a fi spălată, aproximativ 487.000 EURO", se arată în referatul de arestare a Elenei Udrea, citat de România TV.

Anchetatorii susţin că au indicii că acei bani ar fi provenit de la Dinu Pescariu, care a scris într-un denunţ că a înfiinţat un offshore special pentru a îi livra banii fostului ministru.

„Dinu Pescariu a depus un înscris în ceea ce priveşte înfiinţarea unei societăţi, Streampoint Management, cu un capital de 100 USD, prin care urma să se deruleze remiterea în tranşe a unor sume de bani", se mai arată în referatul DNA.

Potrivit referatului DNA din dosarul Microsoft, Elena Udrea și fostul ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, au disimulat mita pe care au primit-o pentru atribuirea contractului de licențe IT, prin înstrăinarea și cumpărarea mai multor imobile. Astfel ei ar fi încercat să ascundă banii obținuți ilegal.



Sursa: România TV



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.