Elev la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa Daniel Boni, pe podium la o competiţie de înaltă clasă din Bulgaria

În Bulgaria a avut loc cea de-a opta ediţie a Turneului Internaţional de Programare Shumen, o competiţie anuală de înaltă clasă, care strânge participanţi excepţionali din domeniul informaticii şi programării, toţi olimpici naţionali în ţările lor, selecţionaţi dintre membrii loturilor naţionale de informatică. 

Daniel Boni, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, multi-premiat la olimpiade și concursuri de informatică încă din școala gimnazială, pregătit și mentorat de prof. Eden Memet, s-a întrecut pe sine însuși, obținând Premiul III cu medalie de bronz la acest concurs prestigios, categoria juniori.

„Dani atribuie succesul lui pregătirilor constante pentru olimpiadele naționale, considerând că nivelul de dificultate al problemelor ar putea să fie comparat cu cele întâlnite la competițiile naționale din țara noastră“, se arată într-un comunicat al Liceului Internațional de Informatică.


Turneul Internațional de Programare Shumen este organizat de Ministerul Educației și Științelor din Bulgaria, împreună cu Primăria orașului Shumen, iar obiectivele principale ale acestei bine cunoscute competiții este de a promova dezvoltarea potențialului intelectual al elevilor excepționali. Concursul este organizat pentru două segmente de vârstă: juniori și seniori.

Participanții au de rezolvat câte trei probleme pe zi, în două zile, cu un total de zece ore de concurs. 

Anul acesta au participat mai bine de 200 de elevi, iar din partea țării noastre au participat şapte elevi, Daniel Boni fiind singurul constănțean. 
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legături cu Constanța! Omul de afaceri Arpad Paszkany și Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, vor fi audiați la Înalta Curte

05 Apr 2021 3285