UPDATE 3 Eveniment de închidere a proiectului Campus Şcolar „Grup Şcolar Cumpăna” (galerie foto)

În aceste momente, în Cumpăna are loc evenimentul de închidere a proiectului Campus Şcolar „Grup Şcolar Cumpăna”.
 
În cadrul evenimentului sunt prezenţi preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, preşedintele Asociaţiilor Patronatelor din Turism, Nicolae Bucovală, Adrian Craciun din partea zonei metropolitane, inspector Neagu. De asemenea, ISU Constanţa are reprezentant.

Mariana Gâju spune că inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Gabriela Bucovală, nu a fost de acord cu înfiinţarea acestui campus la Cumpăna.

„Rezultatele şcolare dezastruoase de la bacalaureat au apărut deoarece rămâneau copiii cei mai slabi la acest liceu. Restul copiilor plecau la Constanţa, la licee dintre cele mai importante. Avem olimpici”, a spus Mariana Gâju.

„Toate Guvernele României, şi repet, toate, au uitat atunci când s-au cocoţat în fruntea ţării, de noi, de talpa ţării.Trebuie să atragem fonduri, nimeni nu ne obligă să rămânem în administraţie. Vrem să schimbăm ceva, mentalităţi, proceduri. Trebuie să luptăm, să fim o echipă”, a spus Mariana Gâju.


De asemenea, „la nivel liceal intenţionăm să creăm o clasă care să pregătească elevi pentru UMC. Astfel, acest campus să deservească nu doar Cumpăna, să încercăm să atragem elevi din tot judeţul”, a mai declarat Gâju, care a menţionat că este pentru prima dată când, la nivelul comunei, absolut toţi copiii învaţă dimineaţa.

„Am avut situaţii când învăţau copiii în trei schimburi. De data aceasta, copiii îşi petrec după masa acasă la ei. Se învaţă doar dimineaţa. Aş dori să atrag profesori de la Constanţa, care să vină la Cumpăna, căci condiţiile de aici sunt superioare multora din Constanţa”, a conchis Mariana Gâju.


UPDATE 3, ora 12.22

Mariana Gâju a luat din nou cuvântul.

„Vă povestesc acum despre o situaţie cu 0% promovabilitate la bacalaureat. Păi dragilor, au fost nouă copii în clasa a XII-a. Din nouă, s-au înscris doi la examen, dintre care unul nu s-a prezentat. Celălalt nu a luat examenul”, a spus Gâju.

 

„De-aia au spus, domnilor, unii că nu trebuie campus şcolar la Cumpăna. Şi la Ostrov există dorinţa desfiinţării liceului.Nu asta este soluţia! Este obligaţia noastră de a-i scoate din baruri, de pe maidane pe copii. Este obligaţia noastră să îi ducem la şcoală, să le oferim condiţii”, precizează Gâju.



UPDATE 2, ora 12.04

Mariana Gâju le mulţumeşte celor prezenţi, lui Bogdan Georgescu, ISU Constanţa, Cristina Schipor, DSP Constanţa, reprezentanţilor Universităţii „Ovidius”, Facultatea de Construcţii, dar şi Luminiţei Mihailov, de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

De asemenea, în cadrul evenimentului de astăzi, a fost făcut anunţul potrivit căruia, în cel mai scurt timp, vor fi montate camere video.

UPDATE 1, ora 11.51


În aceste momente, a luat cuvântul Horia Ţuţuianu.

„Mă bucur că la Cumpăna se construieşte. Vin aici cu mândrie, aveţi un primar destoinic. Educaţia e cea mai importantă. Am văzut în judeţ multă decădere. Mulţi primari uită să se aplece asupra educaţiei”, a spus Ţuţuianu.

În acest context, Mariana Gâju a apus care este motto-ul pe care l-a ales: „Educaţia este pur şi simplu arta de a exista”.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 499

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 536

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 576

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 625

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța

25 Mar 2024 1068

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1061

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 710

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 599

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 734

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523