UPDATE 3. Şeful suspendat al CJC - „Orice cetăţean are dreptul de a fi informat“. Evenimentul Zilei Nicuşor Constantinescu îşi făcea serviciu de informaţii despre magistraţi!

Procurorii anticorupţie au remarcat o „perseverenţă infracţională“ şi sfidare a legii la Baronul de litoral. Preşedintele CJ Constanţa strângea date despre judecătoarea care avea pe masă dosarul milionarului Sorin Strutinsky
 
„Evenimentul zilei“ dezvăluie detalii inedite din cel mai recent dosar de corupţie al patrulea, deschis pe numele preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu (49 de ani). În această anchetă, baronul PSD este cercetat, în arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor şi conflict de interese. Atunci când procurorii DNA au cerut arestarea lui Constantinescu, pe 20 februarie, ei au arătat că „inculpatul tinde să îşi constituie un serviciu paralel de informaţii care să obţină date despre magistraţii implicaţi în procedurile judiciare care îl privesc pe el sau pe apropiaţii săi“.
Nicuşor Constantinescu a fost, iniţial, aresta de Tribunalul Constanţa, în acest caz, iar după câteva zile Curtea de Apel Constanţa a schimbat măsura în arest la domiciliu.

Interceptările telefonice

Era vorba de mai multe interceptări telefonice despre reţinerea şi arestarea prietenului şi asociatului său, milionarul Sorin Strutinsky. Afaceristul se află după gratii din 4 februarie şi este acuzat de o şpagă de aproape 2 milioane de euro. Strutinsky este cunoscut în presa locală ca fiind trezorierul cuplului Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu.
 
Potrivit interceptărilor, în acest caz, baronul PSD strângea date despre Oana Burnel, magistrat la Curtea de Apel Bucureşti, cea care judeca, pe 16 februarie, contestaţia la arestare făcută de Strutinsky. Judecătoarea a respins, în acea zi, cererea milionarului. Strutinsky a fost trimis în judecată, în starea de arest, pe 2 martie

„Colegul a spus că e un pic neutră“ 

Nicuşor Constantinescu îl sună pe avocatul lui Strutinsky, căruia îi cere date suplimentare despre Oana Burnel.
Constantinescu: Dar cine a fost judecător?
Avocat: Oana Burnel... Burnel... Oana Burnel.
Constantinescu: Şi ce zice colegul tău? În ce divizie e? A, B, C...?
Avocat: A zis că... aşa... un pic... neutră, ca să zic, ştii.

„A terminat în ’99, a avansat repede“

Constantinescu discută codificat cu un apropiat, Gabriel Constantin Diceanu, despre judecătoarea Oana Burnel.
Constantinescu: Dar ce complet? Ai zis că era un singur judecător...
Diceanu: Oana  Burnel o cheamă.
Constantinescu: Şi din ce divizie e? Din Liga Naţiunilor Unite...

Diceanu: Liga Naţiunilor Unite... A terminat în ’99… şi tot aşa, a avansat repede…
Constantinescu: Universitatea Ecologică... Care?
Diceanu: Bucureşti, Facultatea Bucureşti... ’99… procuror la Parchetul de lângă Judecătoria Sinaia... şef de secţie penală la Judecătoria Sector 6, Tribunal... şi Curte de Apel, dar repede... în câţiva ani.

„Divizia aia care i-a arestat“

Nicuşor Constantinescu discută cu unul dintre prietenii săi, care strânsese câteva date despre Burnel, care i-a dat o veste rea: „Le-a dat la toţi fotbaliştii verdictele“.
Domn: Păi, nu, te-am sunat să-ţi mai dau nişte... astea, că acum, sincer îţi spun, nu ştiu acum exact dacă s-a dat verdictul!
Constantinescu: Păi nu s-a dat.
Domn: Ei, atunci nu ştiu, cine a fost judecătoare, ştiu care au fost astea, c-am vorbit cu al meu...
Constantinescu: Ce divizie?
Domn: Divizia... ăia... aia care care i-a arestat... le-a dat la toţi fotbaliştii verdictele. Cu anii... ăia, toţi anii care i-au luat ăia, asta li... i-a dat.
Constantinescu: Aha.Aha.

Cum s-au dus banii judeţului Constanţa, în schimbul voturilor în favoarea PSD

Nicuşor Constantinescu este cercetat în acest dosar pentru o infracţiune inedită: coruperea alegătorilor. Este vorba de bani publici daţi de acesta, din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa, în schimbul voturilor pentru PSD, către două asociaţii: Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa şi Comunităţii Ruşilor Lipoveni. Astfel, prima asociaţie a primit 22.000 de lei, cu titlu de ajutor financiar pentru organizarea Zilei Veteranilor de Război. „În acest an electoral vom fi alături de dumneavoastră, mai ales că dumneavoastră sunteţi şi membru de onoare al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de război pe ţară“, l-au asigurat veteranii, după primirea banilor. Asociaţia Veteranilor a comunicat la DNA statele de plată ale cheltuielilor privind aceste ajutoare. Banii au ajuns în şapte localităţi sub responsabilitatea Ştefanei Popescu, astfel: Constanţa - 5.000 de lei, Medgidia - 2.500 de lei, Mangalia - 3.000 de lei, Cernavodă - 2.000 de lei, Băneasa - 2.500 de lei, Cobadin - 3.500 de lei şi Hârşova - 3.500 de lei, fără a justifica destinaţia plăţii pe baza unor documente legal întocmite, vizate şi aprobate pentru înregistrarea în contabilitate, din care să rezulte organizarea vreunui eveniment cultural. În cazul Ruşilor-Lipoveni, 15.000 de lei au fost daţi pentru organizarea Festivalului „Ghindăreşti între trecut şi prezent“. La CJ, banii au fost înregistraţi drept „ajutor social“. Conform documentelor justificative arătate de reprezentantul Comunităţii, suma a fost cheltuită pentru derularea unui proiect cultural-artistic care ar fi avut ca parteneri implicaţi în proiect „PSD şi Consiliul Judeţean Constanţa, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Gheorghe Cristian Darie“.

Material preluat din Evenimentul Zilei.
www.evz.ro


UPDATE 3

Contactat prin intermediul unui SMS, în care i-am solicitat să ne explice la ce anume se referea când întreba, referitor la judecătorul Oana Burnel „În ce divizie e? A, B, sau C? (...) şi în ce divizie e? Liga Naţiunilor Unite“, Nicuşor Constaninescu, preşedintele suspendat al CJC ne-a trimis următorul răspuns: „Ce scrie în ziarul Ev. Zilei sunt minciuni, scoase ilegal din dosar. Orice cetăţean român este nevinovat, conform Constituţiei României! Orice cetăţean oman are dreptul de a fi informat. Inclusiv eu şi dumneavoatră! Pe site-ul magistraţi.ro, luju.ro etc sunt informaţii publice despre aceştia accesibile oricui. Şi site-ul ziarului dumneavoatră face acest lucru!“


UPDATE 2

Referitor la judecătoarea Oana Burnel şi "Liga Naţiunilor Unite" invocată de Nicuşor Constantinescu în discuţia telefonică cu Gabriel Diceanu, purtătorul de cuvânt al CJC, acesta din urmă a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că exprimarea a fost o glumă în spiritul lui Constantinescu.

De asemenea, Diceanu a afirmat că discuţia respectivă a avut loc seara, la vreo şase ore după ce judecătoarea se pronunţase în cazul lui Strutinsky.

UPDATE 1

Contactat telefonic, avocatul Marius Mocanu a declarat că aspectele invocate în legătură cu discuţia în cauză au fost menţionate de procurorii DNA şi în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC este cercetat în prezent în stare de arest la domiciliu.
 
Tot avocatul a mai spus că în cursul scurtei discuţii pe care a avut-o cu Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC l-a întrebat cum i s-a părut judecătoarea Oana Burnel, iar el i-a spus că i s-a părut neutră.
 
Cât priveşte discuţia legată de Diviziile A, B, C ..., avocatul Marius Mocanu a declarat că, din câte cunoaşte, sensul discuţiei era mai mult în glumă şi că făcea referire la dosarul în care au fost condamnaţi mai mulţi grei din fotbalul românesc.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1361

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1300

Moștenitorii lui Mihail Cârciog solicită falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jul 2023 2043

Tribunalul Constanța a confirmat planul de reorganizare a activităţii Ideea Contrast SRL

27 May 2023 1919

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe!

21 Feb 2023 15885

Insolvența Ideea Contrast SRL merge mai departe la tribunal! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

22 Jan 2023 1915

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv s-ar putea rejudeca!

23 Oct 2022 2931

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 2297

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 2107

Care este ordinea de zi Creditorii Ideea Contrast SRL, convocați în adunare! Asociați, Constantinescu, Mazăre, Strutinsky și Săvulescu (DOCUMENT)

20 May 2022 2208

Oficial! Ideea Contrast SRL a intrat în insolvență! Printre asociați, Radu Mazăre, Constantinescu Nicuşor și Sorin Strutinsky

21 Oct 2021 3789

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 2703

Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Bologna! Judecătorii din Italia vor să afle care sunt condițiile din penitenciarele din România

19 Jun 2021 5870

Bunurile Conpress Group, scoase la licitație de lichidatorul judiciar La vânzare - un fost cămin de nefamiliști, seiful și mașinile de numărat bancnote

13 Apr 2021 5461