Examenul de primire în avocatură, pe 14 septembrie


Examenul de primire în profesia de avocat pentru dobândirea titlului de avocat stagiar şi pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice va avea loc pe 14 septembrie, anunţă Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR).

Pentru verificarea cunoştinţelor juridice candidaţii vor susţine o probă tip grilă la disciplinele: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

"Examenul se va susţine în mod unitar, în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor - INPPA şi se va desfăşura prin INPPA Central- Bucureşti şi prin centrele teritoriale ale acestuia. Arondarea candidaţilor pentru susţinerea examenului se face în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen şi la care, în caz de primire în profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat să se înscrie, fără a se putea înscrie în alt barou", se arată într-o hotărâre luată de UNBR pe 5 iunie.

Cei care doresc să devină avocaţi vor susţine examenul în centrele din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara.

Candidaţii îşi pot depune dosarele de înscriere în perioada 31 iulie- 17 august la secretariatul baroului de care aparţin.

Pentru susţinerea examenului de primire în profesia de avocat candidaţii vor trebui să achite şi o taxă de 1.000 de lei în contul INPPA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Monica Macovei cere excluderea din avocatură a lui Victor Ponta

13 Jan 2015 1528