Exerciţiu ISU la depozitele Oil Terminal

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, în colaborare cu toate structurile profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat azi un exerciţiu complex pentru testarea Planului de Urgenţă Externă la Oil Terminal - Depozitul Sud.
 
Conform scenariului, în jurul orei 10:00, unul dintre muncitori aude un şuierat puternic şi observă scurgere de produs petrolier, în partea superioară a rezervorului. Se instalează panica şi cei trei muncitori părăsesc zona. O explozie puternică împrăştie fragmente metalice în toate direcţiile.
 
Se produce avarierea mantalei rezervorului, urmată de o deversare masivă de motorină în cuva de retenţie şi aprinderea acesteia. Schijele metalice sunt aruncate, de suflul exploziei, în toate direcţiile. Astfel, una dintre ele loveşte parbrizul autobuzului societăţii în care se află o serie de angajaţi de la alte platforme, sosiţi pentru schimb de experienţă, iar altă schijă străpunge mantaua unui rezervor încarcat cu ţiţei.
 
ISU Dobrogea este anunţat prin 112 şi, la rândul lui, notifică, în regim de urgenţă, toate forţele implicate, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi înştiinţează toate structurile prevăzute în planul de cooperare. În paralel, Celula de Urgenţă a Oil Terminal dispune acţiunea echipelor de intervenţie tehnologică şi a celor de salvare, dispune punerea în funcţiune a instalaţiei fixe de stingere cu spumă, precum şi răcirea rezervoarelor învecinate.
 
Exercițiul a urmărit verificarea şi evaluarea realizării fluxului informaţional - decizional, a procedurilor de notificare în urma unui accident major, în care sunt implicate substanţe periculoase, dar şi modul de cooperare între forţele care intervin în cazul producerii unui accident major cu efecte atât în interiorul, cât şi în exteriorul amplasamentului.
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.