Fanfara Tradițională Otomană – Mehter a adunat în acelaşi loc constănţenii iubitori de spectacol (galerie foto+video)

Momente frumoase, în această seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța, unde Fanfara Tradițională Otomană – Mehter susţine un concert.
 
Programat la ora 19.00, evenimentul a adunat în acelaşi loc constănţenii iubitori de frumos. Spectacolul a atras atenţia şi primarului Constanţei, Decebal Făgădău. Prezenţi în sală sunt şi consulul Ali Bozcaliskan, Costin Răsăuţeanu, subprefectul Levent Accoium, deputatul UDTTMR Amet Varol, precum şi liderul UDTR Osman Fedbi.
 
De menţionat că sala este aproape plină, iar spectacolul foarte bine primit de către public.
  
Fanfara Tradițională Otomană – Mehter este prima și cea mai veche fanfară militară. Primele referiri la muzica militară turcească se întâlnesc în inscripțiile Orhon. În războaie, rolul fanfarei Mehter era acela de a perturba psihologia inamicului. Muzica fanfarei Mehter amintea de sunetul produs de tunete și era folosit pentru a intimida și pentru a influenţa într-un mod negativ inamicii. Acest gen muzical, apărut pentru prima dată la huni, a fost adoptat de Imperiul Otoman și numit Mehter.
 
Evenimentul din această seară este organizat de Centrul Cultural Turc Constanța, Yunus Emre, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, municipalitatea metropolitană Istanbul, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fanfara Tradițională Otomană – Mehter vine la Constanța

19 Sep 2016 2360

Se dă startul Festivalului Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco - Tătar

27 Aug 2015 2186