Finul lui Viorel Hrebenciuc, cercetat penal pentru mărturie mincinoasă

Un martor care si-a schimbat declaratia in dosarul retrocedarilor celor 43.000 de hectare de paduri din judetul Bacau va fi cercetat penal pentru marturie mincinoasa, dupa ce procurorul de sedinta din partea DNA a reclamat, in timpul procesului, ca si-a nuantat declaratia data in faza urmaririi penale cu scopul de "a nu face rau cuiva din dosar", scrie news.ro, citat de România TV.

Martorul Dragos Rusu, finul lui Viorel Hrebenciuc, a aratat, la termenul de luni al procesului de la instanta suprema, ca, atunci cand a fost deschis dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, a primit un telefon de la DNA Brasov pentru a fi chemat la audieri, iar el le-a transmis procurorilor ca nu poate veni deoarece trebuia sa participe la o inmormantare.

"Au insistat si mi s-au prezentat niste filmari de la Slanic Moldova. Le am zis ca nu ma intereseaza subiectul. Cand le-am zis ca nu stiu nimic mi-au spus ca s-ar putea sa nu mai ajung la inmormantare. Ii interesa cine l-a pus in legatura pe Tudor Chiuariu cu primarul de la Slanic Moldova. Eu nu stiam ce au discutat acolo. Am jucat table, faceam gratarul", a aratat Rusu, care a sustinut ca declaratia data initial in fata procurorilor a fost sub presiune si ca ar fi negociat ore in sir pe un cuvant cu procurorul.

Dupa o serie de declaratii contradictorii, martorul a sustinut ca isi mentine declaratia data la DNA, dar vrea sa o nuanteze.

"Imi aduc aminte ca s-a vorbit de o firma de topometrie care trebuia sa faca niste masuratori de paduri. Eu, cu prietenul meu Dan Vasilievici, cautam o vila in Slanic Moldova pentru a petrece Pastele. Il stiu pe primar. Ne vizitam. Au fost tot felul de discutii cu el. Vasilievici era cu Chiuariu. Era un chef la primar acasa", a spus Dragos Rusu.

Intrebat de judecatorii de la instanta suprema daca a auzit ca fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu ar fi dorit sa organizeze la primar acasa o intalnire intre sefii Directiei Silvice Bacau si Oficiul de Cadastru Bacau, Rusu a sustinut ca nu stie despre asa ceva, in contradictie cu cele declarate la DNA, unde a recunoscut ca are cunostinta despre acest subiect. "Nu stiu cine l-a convocat pe seful Directiei Silvice Bacau la respectiva petrecere. Am mers cu o prietena de-a mea la intalnire. Stiam ca o sa ma intalnesc cu Tudor Chiuariu. Urmau sa stabileasca o intalnire cu o firma de topografie. M-am simtit amenintat cand am dat declaratii la DNA dar nu am vrut sa fac rau cuiva din dosar", a sustinut Rusu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Dosarul Retrocedărilor de la Romsilva, închis de judecători! A intervenit prescripția (MINUTA)

14 Nov 2023 937

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare. Fusese condamnat în dosarul Giga TV, alături de fosta șefă CNA, Laura Georgescu

06 Jul 2022 1347

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV

14 Sep 2021 1486

Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, condamnaţi în dosarul retrocedărilor de 300 de milioane de euro

22 Jul 2021 2204

Procesul în cazul Giga TV la final. Când se va da sentința definitivă în acest dosar

11 Jun 2021 1929

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV

24 Dec 2019 2179

Cine îi va judeca pe Dragnea, Tăriceanu, Udrea, Bica, Ponta, Greblă, Hrebenciuc

13 Dec 2018 2217

Fost deputat condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Cine este fostul demnitar și ce acuzații i se aduc

09 May 2018 2267

Pedeapsa maximă cerută de procurorii DNA pentru Viorel Hrebenciuc. Acesta este judecat în dosarul retrocedărilor de păduri

21 Feb 2018 1760

ÎCCJ Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri - termen cu inculpații fără măsuri preventive

18 Aug 2016 2427

Ce a decis ÎCCJ în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

06 Jul 2016 2304

Hrebenciuc şi Hayssam dau cu subsemnatul la DNA

21 Jun 2016 2797

Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

09 Jun 2016 3395

Șova și Hrebenciuc, luaţi la întrebări la DIICOT

14 Apr 2016 2262

Hrebenciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

07 Apr 2016 2056