Florida, invadată de melci uriași

 
Autorităţile din statul american Florida se confruntă cu o invazie lentă, dar periculoasă de melci gigant, care deși pot părea inofensivi, pot fi purtătorii unui parazit care odată transmis omului poate cauza o formă rară de meningită, scrie Digi 24. Moluştele, unele de dimensiunea unui pantof, s-au răspândit în suburbiile oraşului Miami şi pe terenurile agricole din jurul zonei metropolitane.
 
Melcii sunt, înainte de toate, inamicii fermierilor din Florida, deoarece devorează peste 500 de tipuri de plante. S-au cheltuit aproape 11 milioane de dolari pentru eradicarea lor, folosindu-se diverse substanțe chimice, dar fără mari rezultate, așa că departamentul american pentru agricultură a investit în dresajul unor câini capabili să detecteze moluştele.
 
„Sunt un pericol pentru sănătatea oamenilor şi a celorlalte animale. Sunt, însă, şi un pericol pentru sectorul agricol din Florida în condiţiile în care, în anumite perioade ale anului, întreaga naţiune depinde de produsele noastre”, afirmă Mark Fagan, reprezentant Departamentul pentru Agricultură. Originară din Africa, această specie de gasteropode a ajuns în Statele Unite sub forma animalelor de companie.
 
Abandonaţi de proprietari, dar beneficiind de o climă favorabilă, melcii au supravieţuit în mlaştinile din Florida şi s-au înmulţit rapid. În ultimii patru ani au fost prinse şi distruse peste 150.000 de exemplare. 

Sursa foto: b1.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.