UPDATE 2 Focar de toxiinfecție la un hotel din Venus! Șase copii la spital! Ce spune DSP Constanța































Şase copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat la hotelul Mera din Venus. Noile cazuri de toxiinfecţie vin la doar o săptămână după ce alţi 15 turişti şi-au încheiat vacanţa pe patul de spital.
 
„Ieri am avut o reclamație la hotelul Mera. Ne-am deplasat acolo dar era curat și alimentele era cu data de valabilitate la termen“, a precizat, pentru cotiianul ZIUA de Constanța, Paul Anghel, directorul ANPC.
 
Reamintim și săptămâna trecută, alți 15 turiști cazați aici au făcut toxiinfecție alimentară. Atunci, reprezentanții Colegiului Prefectural au promis că s-au luat măsuri în acest caz.
 
„Focarul de la hotelul Mera încă nu a fost închis. Este în evoluție“, a explicat Suzan Ibram de la DSP Constanța.

„Acum 2 zile am avut 5 solicitari și ieri dimineața o solicitare“, a confirmat dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Constanța.

UPDATE 2, 2 august, ora 15.18

În urma apariţiilor din mass-media, Mera Resort - Venus anunţă că „cele mai recente controale ale Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, desfăşurate în data de 31 iulie 2016, s-au finalizat cu o evaluare pozitivă, mai exact ancheta nu a relevat nici un fel de situaţii neconforme cu normele de igienă şi sănătate publică în activităţile care au loc în complexul hotelier”. Din acest motiv, DSPJ Constanţa va continua să monitorizeze cazurile prezente la Spitalul Municipal Mangalia şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, pentru a putea identifica sursa îmbolnăvirilor.

Citeşte şi 

Poziţia oficială a reprezentanților Mera Resort privind un al doilea focar de toxiinfecție

UPDATE 1, ora 9.08

Complexul menţionat mai sus ar funcţiona pe societatea Atlas Apliance Solution, ce are sediul social în Mioveni, pe strada Depozitelor. Are un capital social subscris de 1200 RON, integral vărsat. Asociatul unic este Mariana Movileanu, născută în localitatea Zărneşti, din Braşov. Prin urmare, are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Tot ea este şi administrator.

Citește și:
 
UPDATE Cazuri de toxiinfecţie alimentară în staţiunea Venus, soldate cu controale şi amenzi! (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la grădiniță. Mai mulți copii au ajuns la spital. Precizări din partea Ministerului Sănătății

23 Mar 2018 1655

Un nou focar de toxiinfecţie alimentară Şapte copii care au mâncat la a complexul turistic „La peşte“ au ajuns la spial

05 Aug 2016 4387

Poziţia oficială a reprezentanților Mera Resort privind un al doilea focar de toxiinfecție

02 Aug 2016 3972

Focar de toxiinfecţie la un restaurant din Mamaia! De ce autorităţie locale ţin la secret numele localurilor amendate şi închise? (galerie foto)

22 Jul 2016 4622

Sfârşitul verii, moment de bilanţ la DSVSA 200 de amenzi aplicate, dar niciun focar de toxiinfecţie alimentară!

01 Sep 2015 3206

29 de copii, pe patul de spital. Complexul Comorova, amendat Directorul DSP Constanţa - „E primul focar de toxiinfecţie alimentară colectivă pe litoral“ (galerie foto)

18 Aug 2015 4569