Fosta conducere Romgaz trimisă în judecată de procurorii DNA. Oficial despre acuzaţiile asuse

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:
 
AVRAM PANTELIMON, la data faptelor director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tg. Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,
 
BANU SERGIU VICTOR şi MATEI GHEORGHE, la data faptelor director tehnic respectiv director adjunct-producţie în cadrul SNGN Romgaz - Sucursala Tg. Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
 
Din investigaţiile efectuate, procurorii DNA au stabilit că, în cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureş a organizat o licitaţie publică ce avea ca obiect implementarea proiectului 'Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locaţia Cojocna, jud. Cluj', fiind declarată câştigătoare o asociere formată din trei societăţi comerciale.
 
În acest context, inculpatul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tg. Mureş, alături de ceilalţi doi inculpaţi, în calitate şi de membri ai comisiei de recepţie a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalităţile de recepţie a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepţia unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract.
 
Procedând în această manieră, inculpaţii au creat un prejudiciu S.N.G.N. ROMGAZ SA de 3.157.970 lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv.
 
În acelaşi timp, a fost creat un folos necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepţionat de achizitor şi apoi achitat în întregime.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.
 

Amintim că, în cursul anului 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. (detalii în comunicatul nr. 324/VIII/3 din data de 21 martie 2016).
 

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie" au transmis procurorii DNA.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Greenpeace atacă în instanță PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep

07 Feb 2024 694

Premierul Marcel Ciolacu Cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, Neptun Deep intră în faza de dezvoltare

04 Aug 2023 635

Neptun Deep Ce răspuns au primit OMV Petrom și Romgaz de la APM Constanța?

25 Jun 2023 1666

OMV Petrom și Romgaz anunță decizia de a dezvolta Neptun Deep, din județul Constanța. Investiție de 4 miliarde de euro

21 Jun 2023 1102

Investiții Constanța Date din proiectul Neptun Deep, investiție de peste 4 miliarde de dolari. Zăcămintele Domino și Pelican Sud (DOCUMENT)

05 Jun 2023 1650

Premierul a discutat cu reprezentanţii Romgaz despre punerea în producţie de noi sonde

10 Jan 2023 1138

Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

02 Aug 2022 1041

UPDATE Romgaz semnează contractul prin care va prelua participația Exxon în proiectul Neptun Deep (VIDEO)

03 May 2022 1734

Romgaz împrumută 325 de milioane de euro pentru a achiziționa acțiunile Exxon Mobil din Marea Neagră

30 Mar 2022 1384

S-a decis în ședința de Guvern Ce procent din profitul Nuclearelectrica și Romgaz va reveni statului

25 Mar 2022 1684

AGEA societății Romgaz SA, convocată în ședință. Pe ordinea de zi, contractul de vânzare-cumpărare cu ExxonMobil

23 Mar 2022 1278

Acționarii Romgaz vor analiza din nou contractul de vânzare-cumpărare a participaţiei Exxon în Neptun Deep. Când va fi luată o decizie în acest caz

23 Mar 2022 1294

Ministrul Energiei, Virgil Popescu Gazele naturale din Marea Neagră vor începe să fie extrase peste cinci ani

17 Dec 2021 1599

Acord între Romgaz SA şi ExxonMobil privind Neptun Deep. În ce constă proiectul

26 Oct 2021 2186

Proiectul de 600 de milioane de euro Romgaz - GSP Power, scos din PNRR. Ce a declarat ministrul Energiei

17 Jul 2021 3640