UPDATE - Foști ofițeri SRI sunt vizați de perchezițiile din Ploiești

 
Procurorii DNA Ploiești efectuează, în această dimineață, mai multe percheziții în municipiul Ploiești, la domiciliile unor foști ofițeri SRI. Informația nu este încă oficială, ea fiind furnizată presei pe surse.

UPDATE, ora 08.47:


Potrivit agerpres.ro, perchezițiile vizează locuințele lui Daniel Florea, pe cea a lui Petre Sever și a lui Florin Gulianu, descinderile având legătură cu dosarul în care sunt urmăriți penal penal fostul șef al Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel și fostul adjunct al șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu.
 
Cei trei foști ofițeri SRI nu au calitatea de suspecți în dosar în acest moment, au menționat sursele citate.
 
Foștii ofițeri SRI Daniel Florea și Sever Petre lucrează la Poliția Locală Ploiești, aceștia având funcția de șef al Serviciului Evidența Populației, respectiv șef al Serviciului Intervenții.
 
De asemenea, Florin Gulianu a fost angajat al Poliției Locale Ploiești, iar toți cei trei foști ofițeri SRI apăreau pe lista de martori cu care fostul director general al acestei instituții, Cristinel Toader, trimis în judecată de DNA, printre altele, pentru șantaj, abuz în serviciu și evaziune fiscală, nu avea voie să comunice.
 
Constantin Ispas și Emanuel Saghel au fost arestați preventiv în luna august a anului trecut, Ispas fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar Saghel fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 
În același dosar este urmărit penal și fostul adjunct al șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu, acuzat de comiterea a două infracțiuni de cercetare abuzivă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în județele Constanța și Prahova la persoane bănuite de tâlhărie

23 Jan 2024 710

Descinderi ale procurorilor DIICOT la persoane bănuite de proxenetism! Cum acționau suspecții

29 Dec 2023 891

Percheziții la persoane bănuite de furt calificat! (VIDEO)

02 Nov 2023 860

Poliția Română Percheziții la persoane din Ploiești bănuite de trafic de canabis (FOTO)

16 Oct 2023 797

Percheziții la persoane bănuite de plasare de bani falși (VIDEO)

13 Oct 2023 712

Poliția Română Cuțite, macete, săbii și topoare au fost găsite în percheziții efectuate la Ploiești

03 Oct 2023 674

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut de procurorii DIICOT!

22 Sep 2023 704

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri (VIDEO)

22 Jul 2023 999

Percheziții într-un dosar de delapidare şi contrabandă cu bijuterii. Cinci persoane, reținute

09 Jul 2023 1022

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de spălare de bani și trafic de migranți

04 May 2023 1494

Bloc de locuințe construit ilegal! Proprietarii, suspectați că ar fi falsificat mai multe înscrisuri pentru a putea vinde apartamentele

21 Mar 2023 1476

Percheziții în mai multe județe printre care și Constanța într-un dosar de înșelăciune în contextul Pandemiei de COVID-19 (VIDEO)

09 Mar 2023 1075

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de proxenetism, trafic de minori și viol. Cum acționau suspecții (VIDEO)

22 Dec 2022 1476

Percheziții la persoane suspecte de înșelăciune. Spuneau că sunt preoți și pot rezolva diverse probleme contra unor sume de bani

06 Dec 2022 1251

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor (VIDEO)

01 Nov 2022 1228