Fostul prim-procuror Nelu Carpen, arestat la Londra

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție, a fost prins la Londra, a confirmat Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).
 
Potrivit unui comunicat al IGPR, făcut public vineri, "la data de 30 octombrie, în urma cooperării judiciare internaționale între autoritățile de aplicare a legii din România și Marea Britanie, a fost arestat, la Londra, Nelu C., urmărit internațional de Biroul Național INTERPOL".
 
"Arestarea celui în cauză a fost posibilă datorită cooperării dintre Biroul Național INTERPOL București, Parchetul Curții de Apel Brașov, IPJ Ilfov și Biroul Atașatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Londra cu autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie. Acesta va fi prezentat magistraților britanici care urmează să se pronunțe asupra mandatului european de arestare".
 
Nelu Carpen, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, a fost condamnat definitiv, în luna iunie 2014, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, trafic de influență și dare de mită, fapte comise în perioada 2009-2010.
 
Instanța supremă i-a respins apelul lui Nelu Carpen și a menținut condamnarea aplicată în februarie 2012 de Curtea de Apel Brașov.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.