Gabriel Sandu a plecat de la ÎCCJ. Ordonanța de reținere a expirat

Ordonanţa de reţinere emisă, seara trecută pe numele fostului ministru Gabriel Sandu, de procurorii DNA, pentru 24 de ore, a expirat cu puțin timp în urmă. Gabriel Sandu a plecat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde se judecă propunerea procurorilor de arestare a fostului ministru, în dosarul Microsoft, informează Mediafax. De asemenea, noaptea trecută, în dosar au  mai fost reţinuţi în acest dosar primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, precum şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu, deputatul Valeriu Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu,  Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu și Adriana Țicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.