Geamie inaugurată la Izvoru Mare, Peștera

 
Reprezentanţii comunităţii musulmane au participat astăzi la inaugurarea geamiei Mamut Kuyusu din localitatea Izvoru Mare, comuna Peştera. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale, a primarului independent Valentin Vrabie, a Preşedintelui Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, a Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozcalişkan, a Muftiului Muurat Iusuf precum şi a numeroşi credincioşi.
 
Lăcaşul de cult, care datează încă din anul 1866, a fost reconstruit din temelii, sub atenta îndrumare şi implicare permanentă a imamului Arslan Ozgun precum şi cu sprijinul financiar al primăriei comunei Peştera.
 
Cu o suprafaţă de peste 140 de metri pătraţi, acesta redevine un loc de rugăciune atât pentru credincioşii musulmani din comună cât şi pentru cei din zonele învecinate. Minaretul are o înălţime de 25 de metri iar în curtea geamiei se află mormântul unui veteran de  război decedat în timpul Primului Razboi Mondial, în anul 1916.   
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Geamia „Mamut Kuyusu“ Valentin Vrabie, primul primar creştin care a construit un lăcaş de cult pentru fraţii musulmani

07 May 2015 5563

O nouă geamie la Izvoru Mare

06 May 2015 2067

O nouă geamie la Izvoru Mare

06 May 2015 2141