Georgescu - „S-a corectat o mare nedreptate pentru localitatea noastră” Limanu a câștigat definitiv procesul cu Mangalia

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins „excepţia inadmisibilităţii recursului formulat de Consiliul Local Mangalia şi a lipsei de interes a acestuia în declararea recursului împotriva sentinţei civile nr. 237 din 16.02.2016, precum şi excepţia lipsei calităţii procesual active a Consiliului local Mangalia de a formula recurs împotriva aceleiaşi sentinţe, excepţii invocate de intimaţii Primarul comunei Limanu şi Comuna Limanu prin Primar, ca neîntemeiate”.
 
De asemenea, judecătorii au respins „recursul declarat de Consiliul local Mangalia împotriva încheierii din 09.02.2016 şi a sentinţei nr. 237 din 16.02.2016 ca nefondat. Respinge excepţia inadmisibilităţii recursului declarat de Municipiul Mangalia prin Primar şi Primarul municipiului Mangalia şi excepţia lipsei calităţii procesuale active a municipiului Mangalia prin Primar şi Primarul municipiului Mangalia de a declara recurs împotriva încheierii din 09.02.2016, excepţii invocate de intimaţii Primarul comunei Limanu şi Comuna Limanu prin Primar, ca neîntemeiate”.
 
Totodată, magistrații au admis „excepţia lipsei de interes a municipiului Mangalia prin Primar şi Primarul municipiului Mangalia de a declara recurs împotriva încheierii din 09.02.2016 invocată de Primarul comunei Limanu şi Comuna Limanu prin Primar şi respinge acest recurs ca lipsit de interes. Admite recursul declarat de municipiul Mangalia şi Primarul municipiului Mangalia. Casează în parte încheierea din 25.03.2014 în sensul că admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Primarului municipiului Mangalia invocată de Primarul municipiului Mangalia şi Municipiul Mangalia prin Primar şi respinge acţiunea formulată împotriva Primarului municipiului Mangalia ca fiind îndreptată împotriva unei persoane lipsită de calitate procesuală pasivă. Menţine restul încheierilor şi sentinţa recurată”, se arată în minută.
 
Decizia este definitivă.

„Este o mare bucurie pentru comunitatea noastră! S-a corectat o mare nedreptate pentru localitatea noastră. Ținând cont că de 30 de ani această zonă era trecută la Mangalia pe nedrept. Cred că ar trebui să ne gândim să le solicităm și taxele și impozitele încasate în cursul acestor ani. Deși cred că nu va fi posibil, așa va fi drept. Ca suprafață ne referim la jumătate din suprafața șantierului și la tot digul care pornește dinspre Portul Mangalia până la Calatis Gaz inclusiv. Am avut două avocate extraordinare – Cristiana Anghel cu Dumitra Daon. Nu are rost să discutăm pe ce sume ne-au apărat dânsele și pe ce sumă a fost apărat Mangalia. Din câte știu, Mangalia a avut un avocat de 1 milion 400 de lei fără TVA, noi am avut avocate de 6.000 de lei. Au fost două fete extraordinare care ne-au susținut cauza impecabil la Ploiești”, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, primarul din Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu.

Amintim că la Tribunalul Constanța, comuna Limanu a avut câştig de cauză, iar asta îi aduce în domeniul public administrat nu mai puţin de 40 de hectare de teren. Vestea a făcut vâlvă în presa locală, mai ales că 23 de hectare de teren din suprafaţa totală ce ar urma să revină Primăriei Limanu se află în zona Şantierului Naval Mangalia. Asta ar presupune venituri anuale substanţiale în plus la bugetul local al comunei.

Citește și

O victorie în primă instanţă dă speranţă 
Verdictul în procesul Mangalia - Limanu, un act de dreptate!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Mega Instal Gaz Service SRL în conflict cu autoritățile locale din comuna Limanu. A fost stabilit un nou termen în dosar

16 Apr 2024 446

Licitații Constanța Primăria Limanu organizează licitație pentru modernizarea mai multor străzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 470

Primăria Limanu, județul Constanța, a vândut un imobil unei firme din București

04 Apr 2024 509

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța modernizează mai multe străzi. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

30 Mar 2024 1037

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1259

Primăria Limanu, județul Constanța vinde un teren. Iată ce suprafață are

09 Mar 2024 588

Cumpărări directe Constanța 1Ngineering SRL va elabora proiectul tehnic pentru construirea unei piste de biciclete în comuna Limanu (DOCUMENTE)

04 Mar 2024 574

Justiție Constanța ABADL și Primăria Limanu, la judecată cu o firmă din Argeș. Ce a decis instanța

26 Feb 2024 644

Primăria Limanu, undă verde de la APM Constanța pentru amenajarea unei piste de biciclete (DOCUMENT)

17 Feb 2024 706

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 982

Afaceri Constanța Un teren intravilan din Limanu este de vânzare. Când are loc licitația

14 Feb 2024 626

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța vinde un teren intravilan

10 Feb 2024 776

Proiect depus la APM Constanța de Primăria Limanu. Este vizată o nouă investiție

02 Feb 2024 774

Primăria Limanu, la judecată cu afaceristul Marius Bărbat pentru recuperarea cheltuielilor de deființare pe cale administrativă a unor construcții executate nelegal pe faleza din Vama Veche

30 Dec 2023 2383

Ce firmă va organiza evenimentul „Tradiții și obiceiuri de Crăciun”, la Limanu, județul Constanța? (DOCUMENT)

20 Dec 2023 826