Ghiță Mureșan reacţionează la comportamentul lui Kovacs „Nimeni nu are dreptul să distrugă unui copil încrederea în sine”

Ghiţă Mureşan, singurul român care a evoluat în NBA, arată într-o scrisoare deschisă că se declară consternat de întâmplările de la naționala sub 17 ani care i-au avut în prim plan pe Ianis Hagi, Carlo Casap și Florin Coman. Scrisoarea a fost trimisă agenției de presă Mediafax, conform academiahagi.tv.
 
"Am citit cu consternare şi revoltă despre conflictul generat de cele spuse de reprezentantul FRF şi coordonator al tuturor loturilor de juniori ale României, Zoltan Kovacs, jucătorului Ianis Hagi. Mi-am propus să intervin public, pentru că antrenez în America de ani de zile şi mi-au trecut prin mână sute de copii. Fiii mei sunt şi ei în echipe de baschet şi au antrenori. Domnul Kovacs susţine că atunci când spui unui tânăr că este un «nimic» – «You are nothing», în limba engleză, înseamnă doar «că nu ai realizat ceva, că încă nu ai obţinut rezultate». Nu e adevărat, domnule Kovacs, nimic înseamnă … nimic. Zero înseamnă zero. Vă spun în calitate de antrenor şi de tată, într-o ţară cu succese în sport, că în nicio circumstanţă nu i se poate spune unui copil ca este un nimic sau un zero. Şi, motivul este simplu: niciun copil nu este un nimic sau un zero", susţine cunoscutul sportiv  în scrisoarea menţionată.
 
Totodată, sportivul, în calitate de antrenor, „un copil este o personalitate în formare şi aici, în America, copiilor li se spune că sunt cineva, că prin muncă şi dăruire pot împlini tot ceea ce visează. O atitudine pozitivă, în procesul de formare este, în sistemul american, cheia succesului. Nimeni, în virtutea niciunei cauze aşa-zis disciplinare, nu are dreptul să distrugă unui copil încrederea în sine şi sentimentul că orice îi stă în putere. Niciun sistem pedagogic nu recomandă umilirea, ca un catalizator al performanţei sau formării de caractere".

Sursă foto: pixshark.com
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.