Google îl omagiază pe Sfântul Andrei. Ce stat are crucea sfântului pe drapel. Apostolul a ajuns în Dobrogea prin tragere la sorţi

Saint Andrew's Day 2015. În fiecare an, tradiţional, este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei. Dar cei mai mândri de asta sunt scoţienii.

Fiecare 30 noiembrie este un motiv de mândrei pentru scoţieni. Acest lucru îl spune şi Sophie Diao artista care a realizat Doodle pentru Saint Andrew's Day 2015 unde elementul de bază îl reprezintă crucea albă pe fond albastru care stă la loc de funte pe drapelul naţional al Scoţiei.

Cine a fost Apostolul Andrei
Potrivit Evangheliei (Matei.10,2), Andrei a fost primul apostol chemat de Isus Hristos. După Pogorârea Sfântului Spirit, prin tragere la sorți, Apostolului Andrei i-a revenit Scythia, pentru convertirea locuitorilor acelor locuri, la noua religie. (Teritoriul Dobrogei de astăzi era cunoscut în antichitate sub denumirea în latină de Scythia Minor, în română Sciția Mică, iar în greacă Μικρά Σκυθία, Mikrá Skythia.

Cu privire la limita vestică a Sciției, Herodot afirmă (IV, 99) că Tracia se desfășoară în partea dinspre mare, înainte de a ajunge la Sciția, care începe din acea parte de loc unde țărmul formează un golf și unde se varsă Istrul, cu gura întoarsă spre răsărit.
Mai întâi, Andrei l-a însoțit pe fratele său (Apostolul Petru) prin Asia Mică, apoi a trecut în peninsula Balcanică prin teritoriul Turciei de azi, ajungând în Scytia, unde s-a oprit un timp. Apoi ar fi continuat peregrinarea, ajungând până în sudul Rusiei de astăzi. După aceea, s-a întors în Grecia, consolidând comunitățile creștine înființate de Apostolul Pavel și de alți Apostoli, ajungând în Peloponez, mai precis în orașul Patras. Potrivit tradiției, sub împăratul Nero, Sfântul Andrei a fost ucis la 30 noiembrie 60, la Patras, fiind răstignit pe o cruce în formă de X, numită, în limba latină « crux decussata », de unde a rezultat denumirea de « Crucea Sfântului Andrei ». După moartea sa moaștele i-au fost păstrate la Patras.

Ce este crucea Sfântului Andrei

Saint Andrew's Day 2015. Crucea Sfântului Andrei este o cruce în formă de X. Numele său provine de la forma Crucii care a fost utilizată, potrivit tradiției, la torturarea și uciderea Sfântului Andrei. Acest simbol a fost utilizat de numeroase țări europene.
Saint Andrew's Day 2015. Crucea Sfântului Andrei este prezentă în cultura europeană, în arta relgioasă, în simbolistica identitară a unor țări, regiuni sau forțe politice, în viața practică.









 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța, asigurat prin Omniasig Vienna Insurance Group SA (DOCUMENT)

31 Mar 2024 578

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 1058

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

11 Mar 2024 1113

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1578

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, Constanţa angajează. Ce post este scos la concurs

05 Mar 2024 952

Angajări Constanța Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa scoate la concurs un post vacant

03 Mar 2024 1498

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medici specialiști. Detalii

28 Feb 2024 882

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs trei posturi vacante. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

14 Feb 2024 1190

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa face angajări! Sunt mai multe posturi scoase la concurs

13 Feb 2024 1538

Declarații de avere Enache Bucovală, de la Bueno Comp SRL, membru CA al Spitalului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 1074

Atlantida Grama SRL, care deține hotelul și restaurantul Zodiac, asigură servicii de cazare pentru piloții elicopterului SMURD (DOCUMENT)

03 Feb 2024 1045

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante

21 Jan 2024 3298

Un medic de la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța a fost agresat fizic de un bărbat. Iată ce spun polițiștii

08 Jan 2024 2000

Biserica Sfântului Apostol Andrei, din cartierul Palas al Constanței

30 Nov 2023 911

ISU GiurgiuLa datorie, în minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională a României şi sărbătoarea Sfântului Andrei

30 Nov 2023 571