Google reduce cu 10% tarifele pentru serviciile cloud oferite companiilor

În încercarea de a atrage clienţi de la competitorul Amazon, pe o piaţă estimată la 45 de miliarde de dolari anul trecut, Google a anunţat că va reduce din nou tarifele pentru serviciile cloud oferite companiilor, cu 10%.

Anunţul a fost făcut de unul dintre vicepreşedinţii Google, Urs Holzle, informează Bloomberg. Reducerile sunt posibile datorită scăderii costurilor pentru componentele hardware şi a creşterii eficienţei centrelor de date deţinute de Google, a precizat el.

Google a anunţat în martie că reduce cu 30% preţurile pentru mai multe servicii, printre care şi Compute Engine. Ulterior, Amazon a coborât preţurile serviciilor din Amazon Web Services în medie cu 28%.

Google concurează cu liderul Amazon, precum şi cu Microsoft şi Rackspace Hosting pe o piaţă a serviciilor cloud estimată la 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piaţă IDC.

În loc să înfiinţeze propriile centre de date şi să plătească sume mari pentru licenţe şi întreţinere, companiile folosesc reţeaua unui furnizor, plătind în funcţie de capacitatea informatică utilizată.

Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.