Guvernul a suplimentat fondurile pentru achiziţionarea apei grele destinate Centralei de la Cernavodă

Potrivit unei prevederi incluse în Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri va asigura din bugetul de stat contravaloarea cantităților de cărbune necesare Regiei Autonome pentru Activități Nucleare Drobeta Turnu-Severin (RAAN) până la 1 septembrie 2015.
 
Urmare a acestei prevederi, în şedinţa de ieri a fost aprobată o Hotărâre de Guvern care prevede suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2015, cu suma de 30 de milioane de lei, pentru achiziția de apă grea de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS).
 
Suplimentarea se va face din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Conform prevederilor legale privind constituirea rezervelor de apă grea destinate unităților 1-4 de la Centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale (ANRSPS) preia de la RAAN cantitățile necesare de apă grea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.