Hackerii au dezvăluit mii de texte și emailuri schimbate între Kremlin și Frontul Național

 
Un grup de hackeri au făcut publice pe un site mii de texte şi emailuri schimbate între Kremlin şi partidul de extremă dreaptă francez Frontul Naţional. Potrivit publicaţiei Le Monde, în multe dintre texte este menţionat numele lui Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional şi sprijinul ei pentru anexarea Peninsulei Crimeea în martie 2014, relatează B1 Tv.

Corespondenţa este între Timur Prokopenko, despre care hackerii spun că ar fi un oficial de la Kremlin şi Kostya, un bărbat descris ca fiind conexiunea rusească, ce are acces la Marine Le Pen.

Potrivit textelor, cei doi au discutat pentru a stabili dacă Le Pen va sprijini Rusia în Crimeea, devenind „un observator" al anexării. „Avem mare nevoie de ea, i-am spus şefului că poţi aranja asta cu ea" se precizează într-un mesaj al lui Prokopenko, în care se făcea referire la un sprijin din partea Marinei Le Pen pentru referendumul nerecunoscut pe plan internaţional ţinut înainte ca Rusia să anexeze Crimeea. Kostya a dat apoi asigurări că Frontul National „va lua o pozitie oficiala privind Crimeea", potrivit B1 Tv.

Capul de lista al formaţiunii franceze în circumscripţia electorală Ile-de-France, Aymeric Chauprade, a fost observator în referendumul din Crimeea din martie anul trecut, deşi partidul a negat că a participat în calitate de consultant de politică externă. Despre prezenţa sa, Chauprade declara presei ruse, că în opinia lui, referendumul este legitim. Şi Le Pen declara într-un interviu în luna februarie a acestui an că Franţa ar trebui să recunoască Crimeea ca parte a Rusiei.


Sursa: B1 Tv
Sursa foto: jurnalul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.