Hexi Pharma reacţionează! „Niciodată nu a plecat din fabrică vreun dezinfectant cu bacterii”

Oficialii firmei Hexi Pharma vorbesc pentru prima dată după moartea lui Dan Condrea. Reprezentanţii firmei susţin, într-un comunicat de presă, că Hexi Pharma nu a livrat niciodată dezinfectanţi cu bacterii.
 
Iată comunicatul Hexi Pharma:
 
„Hexi Pharma a livrat dezinfectanti din anul 1996 pana în acest an și în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (este adevărat, nu pe componenta de substanțe active, căci asa cerea legea). Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare data, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital clinica sau persoana fizica. Aceasta este o acuzație extrem de grava și ne uitam cu regret cum, tocmai astăzi, intr-un articol în care, în sfârșit se găsește o corelație intre punerea în pericol a sanătatii oamenilor și niște dezinfectanti care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma.
 
Trebuia sa aibă bacterii, ca doar erau diluati?
 
Pe aceasta logica, nu au avut bacterii niciodată, deci nici diluati nu au fost? Nu am comunicat niciodată neadevăruri și nu vom începe astăzi; dar pe firul acestui raționament logic asta ar reieși.
 
Sunt probleme în sistemul sanitar și sunt unele imense. Ne bucuram ca sunt scoase la iveala, e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicității unora, morții altora și creșterii cotei pe piața de dezinfectanti a dirijorului acestui scandal facem aceste discutii?
 
La încercarea de schimbare a unui sistem Hexi Pharma a fost alături de mass media și de opinia publica, nu împotriva. Dar după tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanti sau, și mai grav, în sterilizați, sa fie puse pe seama Hexi!
 
Cui prodest? Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut și a primit fiecare piatra aruncata. Asa a decis Dan Condrea. Dintr-un simt al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituțiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le știm. Dar România este o nișă imensa pentru piața de dezinfectanti. Hexi Pharma, după o munca imensa, de-abia se apropia în acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a știut cum și cui. Dar va atragem atenția, cu tot respectul:
 

1 Ca n-o sa mai tăcem 2. Ca în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde sa îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, ii ajutam sa profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piață și persoane care primesc 'multumiri' în Bani.
 
PS: Spitalul Elias dupa ce a gasit bacterii in sapun a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat si verificat. De ce spunem doar jumătăți de adevaruri?”, este comunicatul celor de la Hexi Pharma.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 3857

Societatea Hexi Pharma, trimisă in judecată de procurorii DNA. Ce prejudiciu a adus statului (document)

03 Dec 2018 1677

Persoane trimise în judecată în scandalul Hexi Pharma. Care sunt acuzațiile

06 Mar 2017 2045

Fosta soţie a lui Dan Condrea contestă succesiunea averii acestuia

19 Oct 2016 3134

Decizie în cazul fetiței fostului patron de la Hexi Pharma

14 Sep 2016 2480

Ministrul SănătățiiVlad Voiculescu vorbeşte despre ce s-ar întâmpla în cazul unui dezastru similar Colectiv

11 Sep 2016 3042

Directorul Hexi Pharma rămâne în arest la domiciliu

29 Aug 2016 2300

Raluca Prună Am transmis procurorului general că dosarul reclamă „o rezolvare cu celeritatea”

26 Aug 2016 2169

Traian Băsescu face afirmații dure cu privire la scandalul Hexi Pharma

25 Aug 2016 2736

PÎCCJ Numai la finalizarea tuturor testelor pe produsele Hexi Pharma va fi posibilă o evaluare concretă

24 Aug 2016 1939

Hexi Pharma Unii dezinfectanţi erau diluaţi fără a depăşi limitele permise

23 Aug 2016 1944

supervizor.ro S-a ales praful de BRĂDET ROMÂNESC! “Investitorii” care nu au solicitat returnarea banilor se transformă în “donatori”; o firmă din Timişoara a depus cerere pentru înregistrarea mărcii

01 Aug 2016 3450

Mașina lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, nu avea probleme la momentul accidentului

14 Jul 2016 2324

Prejudiciul în dosarul Hexi Pharma a ajuns la 70 de milioane de lei! 280 de spitale s-au constituit părți civile

14 Jul 2016 1935

De unde au luat unităţile sanitare din Constanţa dezinfectanţi Spitalul CFR a cumpărat în 2015 biocide de la Hexi Pharma Co SRL (document)

05 Jul 2016 5106