Promovarea tradițiilor românești într-o manieră inedită și atractivă „Hora” a plecat spre litoral

Cei care au plecat spre litoral au avut ocazia să călătorească cu trenul a cărui locomotivă este pictată de artistul vizual Carmen Nistor. Locomotiva iese din tipare datorită picturii neconvenționale realizată de artistă.
Colaborarea dintre CFR Călători, Policolor și Carmen Nistor a avut ca rezultat prima locomotivă românească pictată cu motive tradiționale românești, care a fost lansată pe Peronul 14 al Gării de Nord din București. Locomotiva Hora, așa cum a fost denumită de către artist, a fost realizată în timp record în incinta Depoului CFR. În executarea picturii, artistul vizual a folosit excluziv pensula și a utilizat materiale furnizate de Policolor, rezistente la condițiile de exploatare a locomotivei și la cele de mediu. Carmen Nistor a declarat, pentru EuropaFM, că adevărata provocare a fost realizarea picturii propriu-zise pe o suprafață atât de mare: ”Pentru pictarea efectivă mi-am depășit recordul personal de lucru. Am lucrat timp de cinci zile, însumat aproximativ 64 de ore, pentru ca locomotiva să pornească în cursă de la 1 iulie. Am avut alături o echipă minunată, începând de la lucrătorii din Depou care au curățat atât de bine suprafața încât nu a mai fost necesară degresarea specifică și terminând cu echipa Policolor care a lucrat pe final, pentru fixarea lucrării”.
Proiectul Moving Art – HORA este parte a campaniei „Redescoperă Culorile României”, ale cărei costuri s-au ridicat la minimum 250.000 de euro. Moving Art – Hora promovează tradițiile românești într-o manieră inedită și atractivă. Pictată cu motive transpuse de pe costumele populare românești, locomotiva a plecat în prima sa călătorie cu „Trenurile Soarelui”, care transportă zilnic aproximativ 18.500 de turiști către litoralul Mării Negre. „Trenurile Soarelui” este programul estival de transport al CFR Călători care a început la 12 iunie și se va încheia la 15 septembrie a.c. „Hora” va străbate traseul București-Constanța împreună cu aceste trenuri, urmând ca din toamnă să ajungă și în alte puncte turistice din România pentru a promova în continuare simbolurile tradiționale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trenul Unirii, dus de locomotiva Hora de la București la Iași

24 Jan 2016 2649