Iată care a fost prezența la vot la referendumul pentru demiterea primarului din Pungești

 
Reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție au anunțat, aseară, că s-a înregistrat o prezență la urne de 34,3% la referendumul pentru demiterea primarului comunei Pungești, Mircia Vlasă, notează agerpres.ro.
 
Astfel, în urma încheierii procesului de vot, mai mulți cetățeni au scandat în fața Primăriei Pungești mesaje împotriva edilului, susținând că referendumul ar trebui validat, deoarece s-a obținut o prezență la vot de peste 30%.
 
Judecătorul Neculai Burlibașa, președintele Biroului Electoral, a precizat anterior că pentru validarea referendumului este necesară prezența la vot a 50% + 1 dintre alegătorii înscriși pe listele electorale permanente, potrivit Legii Administrației Publice Locale, mai scrie agerpres.ro.
 
Edilul Vlasă a declarat că oricare ar fi rezultatul referendumului va fi candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea comunei pentru alegerile locale din iunie.
 
Vă reamintim că, Instituţia Prefectului Vaslui a fost obligată, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov, să organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungeşti, după ce, în 2013, mai mulţi localnici au solicitat acest lucru, nemulţumiţi că edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de şist, iar cererea lor a fost respinsă de prefectură.
 
La nivelul comunei Pungeşti au fost organizate şapte secţii de votare, iar pe listele permanente au fost înscrişi aproximativ 2.500 de cetăţeni.
 

Citește și: Referendum pentru demiterea unui primar



Sursa foto: publika.md

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la o școală din județul Vaslui! Pompierii au reușit să salveze unitatea de învățământ (GALERIE FOTO)

03 Dec 2023 769

Referendum pentru demiterea unui primar

20 Mar 2016 2477