Iată cum recunoşti carnea proaspătă de miel

 
Sărbătoarea Învierii Domnului este foarte aproape de celebrai iar pentru celebrarea ei gospodinele au gătit tot felul de mâncăruri delicioase specifice sărbătorii pascale.
 
Și cum de pe mesele românilor într-o astfel de zi nu lipsește mielul, noi vă prezentăm câteva sfaturi prin care puteți vedea dacă este sau nu proaspătă carnea de miel.
 
Carnea de miel este recomandată pentru a fi introdusă în alimentaţie datorită conţinutului mare de acizi graşi Omega 3, a complexului de vitamine B şi a zincului. 
Cea mai mare parte a oamenilor nu consuma aproape deloc carne de miel sau consumă numai la Sărbătorile pascale, însă potrivit nutriţioniştilor carnea de miel ar trebui introdusă în alimentaţie alături de celelalte feluri de care pe care le consumaţi datorită proprietăţilor ei.
 
Cum putem să ne dăm seama dacă carnea de miel este proaspătă? Când cumpărăm miel ar trebui sa fim atenţi la:
 
Aspect
Carnea proaspătă are o suprafața acoperită cu o peliculă uscată. Secțiunea în carne este lucioasă și slab umedă.
 
Culoare
Carnea proaspătă este roză la suprafaţă, iar în secțiune are o culoare roșie.
 
Consistenţa
Carnea are o consistență fermă și elastică. Pentru a verifica acest lucru, apăsaţi carnea cu degetul. Urma lăsată de apăsare dispare repede.

 
Mirosul
Mirosul trebuie să fie plăcut, caracteristic speciei.

 
Grăsimea
Observaţi secţiunile cu grăsime de pe carne. Aceasta trebuie să fie albă și compactă.
 
Măduva oaselor
Pe os, măduva trebuie să fie elastică, lucioasă, iar în secțiune să umple complet canalul medular.
 
Tendoane şi articulaţii
Tendoanele trebuie să fie lucioase, elastice, tari.
 
Fiertura de carne după sedimentare
Când se fierbe carnea de miel trebuie să lase o zeamă limpede și aromată, cu un strat de grăsime la suprafață.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Astăzi reîncepe acțiunea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în piețele din Constanța

23 Apr 2024 341

DSVSA Constanța va dispune măsuri specifice pentru producerea, depozitarea, transportului şi valorificării cărnii și lactatelor pentru Sărbătorile Pascale

29 Mar 2024 446

Meniu servit pe Titanic, vândut la licitație pentru 66.000 de lire sterline

12 Nov 2023 890

Sondaj de opinie Friptura de miel și drobul, în topul preferințelor preparatelor de Paște

17 Apr 2023 1248

Meniu special de Paște, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

16 Apr 2023 1709

Tradiții pentru spor și sănătate în Sâmbăta Mare. În această zi se taie mielul, iar gospodinele pregătesc drobul şi friptură de miel, cozonacii şi pască

15 Apr 2023 1201

Ciorbă de miel pentru Paşte. Rețeta pas cu pas!

14 Apr 2023 5058

Drob de miel pentru masa de Paște. Rețeta savuroasă pas cu pas

14 Apr 2023 1174

Friptură de miel pentru Paşte. Rețetă simplă și ușor de preparat

14 Apr 2023 1191

Constănțeanul supărat Ce a păţit un bărbat din Mangalia, care a cumpărat un miel de 12,5 kg! Descoperirea șocantă făcută acasă

12 Apr 2023 3523

Cât costă kilogramul de carne de miel în piețele din Constanța

08 Apr 2023 2233

Se apropie Paștele A început comercializarea cărnii de miel în Piața Griviței și Piața Tomis 3

06 Apr 2023 2819

Transporturi ilegale de miei și pește descoperite de inspectorii ANSVSA

05 Apr 2023 1156

Cât va costa carnea de miel de Paște. Oamenii nu se așteptau

12 Mar 2023 3622

Revista Zări Alb Astre Cină festivă în II acte

18 Jan 2023 926