Iată de ce este acuzată Flori Dinu, directorul Hexi Pharma

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție au dispus prin ordonanță punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatei DINU FLORI sub aspectul săvârșirii a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participației improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
 
În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sector 5 cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă, a rezultat următoarea situatie de fapt:
 
Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma,  având atribuții în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele.
 
Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro.
 
Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.
 
Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli.
 
De asemenea, în cauză a fost dispusă de către procurori extinderea urmăririi penale față de inculpatul LEVA MIHAIL – șef de producție la Hexi Pharma, pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor – în formă continuată, acesta aflându-se în prezent sub control judiciar.
 

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.
 
Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele României a depus o coroană în memoria victimelor de la Revoluție

21 Dec 2019 2633

Smiley - Flori de plastic

11 Mar 2017 3214

Persoane trimise în judecată în scandalul Hexi Pharma. Care sunt acuzațiile

06 Mar 2017 2045

Directorul Hexi Pharma rămâne în arest la domiciliu

29 Aug 2016 2300

jurnalul.ro Scandalul Hexi Pharma. În ce context apare numele lui Radu Mazăre

21 Jun 2016 4647

Flori Dinu directorul general al Hexi Pharma, urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală

02 Jun 2016 2446

UPDATE-Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, și soția lui Dan Condrea, în faţa procurorilor de la DNA

02 Jun 2016 2799

Directorul Hexi Pharma, în arest la domiciliu

28 May 2016 1676

Directorul de producție de la Hexi Pharma, pus sub acuzare

28 May 2016 1784

Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, a fost reţinută în dosarul dezinfectanților diluați din spitale

28 May 2016 1658

Directorul General ”Hexi Pharma”, dus cu mandat la audieri!

27 May 2016 1417

Directorul general al Hexi Pharma este audiat de procurori

11 May 2016 1436