Iată de ce este acuzată fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica

 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații:
 
Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Teleorman și Jenica Dumitru, la data faptelor şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios din cadrul aceleiași instituții, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
-  instigare la fals intelectual, în formă continuată,
 
Constantin Claudiu Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din mun. Alexandria și Remus Ionuţ Boboc, la data faptei şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic şi Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de fals intelectual, în formă continuată.
 
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei, sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
 
În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajaţi din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Teleorman. Aceasta, în condiţiile în care cunoşteau faptul că, deşi cei patru au figurat în mod scriptic ca angajaţi în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu şi nu au prestat vreo activitate.
 
Cei patru angajaţi au fost menținuţi pe statul de funcţii ale instituţiei, încasând astfel lunar sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat şi bugetul local.
 

În același context, în intervalul ianuarie – mai 2014,  în scopul justificării salarizării activităţii a două dintre persoanele respective, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica i-au determinat, direct şi indirect,  pe subordonaţii lor  Balaban Constantin Claudiu și Boboc Remus Ionuţ să falsifice  diferite înscrisuri (pontaje lunare, state de plată, condici de prezenţă, fişe de prezenţă colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum şi alte documente justificative) cunoscând  că, în acest fel, au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul justificării doar scriptice a activităţii acestora.
 
În perioadele 3 martie - 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins nici un demers de sancţionare a persoanelor respective.

 
Această conduită a permis celor două angajate să îşi încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menţionate.
 
Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.
 
Precizăm că inculpata Alesu Floarea a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție  cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. (comunicat 1314/VIII/3 din 19 septembrie 2014 ).
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mama mirelui a lipsit de nunta anului? Bombonica Prodana nu apare în pozele de la nunta fiului lui Liviu Dragnea

27 Aug 2018 4565

Instanţa a dispus încetarea procesului penal în cazul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman

21 Jun 2018 1653

Pronunțarea sentinței în dosarul în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost amânată. Când va fi următorul termen

08 Jun 2018 1412

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea cere încetarea procesului în dosarul DGASPC Teleorman

21 Mar 2018 1798

UPDATE Liviu Dragnea s-a prezentat, de dimineaţă, la DNA

13 Jun 2016 2006

Liviu Dragnea a povestit cum s-a ajuns la divorțul de Bombonica. Detalii aici

25 Apr 2016 3371

Bombonica, audiată la DNA

01 Apr 2016 3236

Bombonica Dragnea s-a prezentat la DNA. Ar fi anchetată pentru abuz în serviciu

24 Mar 2016 1673