Imagini rar întâlnite cu ÎPS Teodosie. Iată de unde sunt

 
Aseară, în cadrul săptămânii de rugăciune ecumenică, prilej cu care se reunesc reprezentanți ai cultelor creștine, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului,  a participat la slujba de la Bazilica Catolică Sfântul Anton de Padova, din Constanța.

Cu această ocazie arhiepiscopul Tomisului a rostit un cuvânt de învățătură.
Textul din Sfânta Scriptură propus spre meditație anul acesta, în cadrul săptămânii de rugăciune ecumenică, a fost ales de creștinii din Letonia: „Vestiţi în lume faptele măreţe ale Celui care v-a chemat din întuneric la minunata sa lumină” (1 Petru 2,9).
La slujba de la bazilică au participat monseniorul Ieronim Iacob, vicar episcopal de Dobrogea, preoți de la biserica Padre Pio, călugărițele Sf. Iosif, credincioși catolici, credincioși ortodocși și alți oameni de bunăvoință.

Totodată trebuie să reamintim că în cadrul aceleiași săptămâni de rugăciune ecumenică, pe data de 22 ianuarie, o slujbă similară a avut loc la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoil Petru și Pavel din Constanța.
Monesniorul Ieronim Iacob a fost însoțit de preoți, diaconi, ieromonahi, monahii, seminariști și credincioși romano-catolici și ortodocși.
Mai trebuie spus că informații și imagini pot fi accesate numai pe paginile de Facebook Ieronim Iacob și Bazilica Sf Anton pe portalul Arhiepicopia Tomisului neexistând niciun cu rând referitor la aceste eveniment religios.
Totodată mai trebuie făcută precizarea că imagini cu ÎPS Teodosie în bazilica Sf Anton sunt foarte rare.  
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2016 a constituit un moment privilegiat pentru rugăciune, întâlnire și dialog.
Eveniemntul are loc anual, în a treia săptămână a lunii ianuarie, prilej cu care bisericile creştine din întreaga lume organizează seri de rugăciune pentru unitatea creştină.

Sursa text și foto: Facebook Bazilica Sf Anton
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.