Imnul Naţionalei de fotbal, compus de un artist originar din Tulcea

Imnul Naţionalei României, lansat aseară, oficial, la meciul cu Ungaria a fost compus de trupa Iris. Ce ştie mai puţină lume este că solistul trupei, Rafael, cel care a compus şi versurile imnului este originar din Tulcea, scrie adevărul.ro. Cel care l-a înlocuit pe legendarul Cristian Minculescu la voce în trupa Iris, Rafael, este şi portarul Naţionalei de fotbal a artiştilor.
 
Refrene din piesa „Hai, România!“ au stârnit deja controverse, expresii precum „Ori murim, ori câştigăm“ şi „Pe ei, pe mama lor“ fiind contestate deja, în contextul unei rivalităţi acerbe dintre România şi Ungaria. Pentru că nu vor ca adversitatea istorică să transforme terenul de fotbal într-un câmp de luptă, băieţii de la Iris explică mesajul imnului care se va cânta, în premieră, pe stadion.
 
„Marele poet Adrian Păunescu a botezat trupa IRIS «Naţionala de Rock a României». Toţi din Iris suntem patrioţi până în măduva oaselor. Dacă ne tai, curge sânge tricolor. Eu când am venit în formaţie acum un an şi jumătate, am pus steagul României la microfon şi cine va vrea să-l dea jos de acolo, va avea probleme mari cu mine“ spune Rafael.
 

Ivan Patzaichin, model în viaţă pentru Rafael

 
Muzicianul îşi mărturiseşte mândria de a fi tulcean şi spune că tot un tulcean i-a fost model în viaţă. Este vorba despre campionul Ivan Patzaichin. „Pe Ivan Patzaichin îl iubesc de mic copil. L-am urmărit câştigând Olimpiade şi Campionate modiale. Mi-a fost model spiritual, sportiv,  iar acum am marea onoare să fim prieteni. E o mare bucurie pentru mine când ne întâlnim la un eveniment. Şi el este fan Iris şi ne mândrim unii cu ceilalţi. Este tulcean de-al meu şi e o bucurie cu-atât mai mare pentru mine. Îl respect enorm!“, a declarat Rafael pentru Adevărul.
 
Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.