Veste extraordinară pentru şoferi În municipiul Constanţa nu vor mai fi ridicate maşinile parcate neregulamentar

 
Constănţenii nu mai au motive să se temă de „hingherii“ de maşini. Cel puţin pentru moment. Întrebat dacă administraţia publică locală va continua să ridice autoturismele paracte neregulamentar - în contextul în care Avocatul Poporului a sesizat instanța supremă asupra hotărârilor de consilii locale prin care se stabilesc sancţiunile pentru şoferii care parchează ilegal. considerând că doar Guvernul poate decide astfel de sancţiuni - viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a declarat la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa de astăzi că nu va face nimic din ce ar putea să contravină legislaţiei în vigoare.  
„Din câte ştiu, a fost organizată o procedură de selectare a unui agent economic. Dar, aşa cum am spus şi data trecută, nu voi semna niciun contract care să contravină legii sau care să aibă şi cea mai mică suspiciune de nelegalitate. Astfel încât, până nu se vor lămuri aspectele de legalitate privind această ridicare de maşini, eu personal nu voi semna acel contract”, a afirmat viceprimarul cu atribuţii de primar. Cu alte cuvinte, până la clarificarea situaţiei. în municipiul Constanţa nu vor mai fi ridicate autovehiculele parcate neregulamentar. De altfel, Făgădău a declarat că în acest moment, municipalitatea nu are încheiat un contract cu o firmă care să ridice aceste autovehicule. În altă ordide de idei însă, edilul a făcut apel către cetăţeni, pe care i-a rugat să nu încurajeze parcarea în locuri neprmise. 

Avocatul Poporului a sesizat instanţa supremă asupra hotărârilor consiliilor locale prin care se stabilesc sancţiunile pentru şoferii care parchează ilegal. Avocatul Poporului spune că doar Guvernul poate stabili astfel de sancţiuni.
„Potrivit unei orientări jurisprudenţiale majoritare, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată Avocatul Poporului, conform Digi24.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Vehicule abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public, la Constanța! (FOTO)

14 Feb 2024 801

Primăria Constanța Domeniul public eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân (GALERIE FOTO)

12 Feb 2024 626

Primarul Chițac a semnat o nouă dispoziție! Sunt vizate mașinile abandonate și cele fără stăpân (FOTO)

23 May 2023 1664

Constanța 15 autoturisme parcate neregulamentar, ridicate într-o singură zi

16 Feb 2022 3656

Constanța Peste 20 de mașini abandonate, ridicate de polițiștii locali

16 Mar 2021 2699

Constanța Mai mulți șoferi au rămas fără mașini după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

10 Mar 2021 3806

Curtea de Apel, în motivarea deciziei privind anularea Regulamentului parcărilor din Constanța –„măsura ridicării vehiculului este o sancțiune nelegală“

12 May 2020 3863

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. Cum și le pot recupera proprietarii (document)

19 Apr 2019 1899

Şapte autoturisme parcate neregulamentar, ridicate de Poliţia Locală în ultimele trei zile

19 Mar 2019 2455

Se ridică maşinile parcate neregulamentar în municipiul Constanţa

25 Feb 2019 3116

Cum vor fi ridicate, transportate şi depozitate vehiculele staţionate neregulamentar în municipiul Constanţa? (document)

24 Aug 2018 4496

Mașinile abandonate din municipiul Constanța sunt ridicate. Câte mașini sunt vizate (galerie foto+video+document)

13 Mar 2018 3341

Maşinile abandonate în municipiul Constanţa vor fi ridicate, inventariate şi depozitate. În ce zone vor acţiona echipele de intervenţie (documente)

06 Mar 2018 2181