În spitalele din România, unii medici împart viaţa şi moartea după vârsta pacientului! Sau după… bani!

Sistemul sanitar a intrat în colimatorul jurnalistului Cătălin Tolontan. El a publicat, astăzi, o înregistrare, care surprinde „două mărturii despre cinism și 800 de flacoane de antibiotic dispărute dintr-un mare spital bucureștean”. Vorbesc un medic de ATI și farmacista spitalului, care-și dă și numele: Mioara Duvlea.
 
„Sf. Patelimon este spitalul de urgență care are grijă de peste 800.000 de oameni din două sectoare bucureștene. Ascultați înregistrarea de luni, 30 mai 2016, în care șefa ATI de la Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu, le explică medicilor revoltați pe cine preferă să salveze, în condițiile în care, spune șefa, medicamentele nu sînt suficiente și, ”dacă dăm la toți, nu mai avem medicație pentru ăia care merită”, scrie tolo.ro.
 

”Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț: haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse! Dacă vreți, nu am nicio problemă, îi băgăm pe toți, care cum intră la începutul lunii. Dacă pe 20 ale lunii nu mai avem medicație pentru ăia care merită, nu ne mai interesează, că atâta îi este bugetul! Deci bugetul este pe fiecare trimestru și în fiecare trimestru îl împărțim pe fiecare lună și n-am nicio problemă”, a spus șefa ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu.

 
„Nu sunt Dumnezeu ca să decid eu cine trăiește și cine moare”, spune medicul, punând înregistrarea cu șefa sa, pe care a făcut-o acum două zile.

Citiți toată ancheta pe  tolo.ro.
 
Asemenea situaţii se întâlnesc şi la Constanţa. Am primit sesizări de la constănţeni indignaţi de ceea ce văd în spitale. Sunt oameni care spun că medicii nici măcar nu se mai feresc atunci când spun pe cine ar trebui să salveze şi pe cine nu.

De asemenea, sunt constănţeni care s-au plâns că li s-a spus că nu există anumite medicamente (care au preţuri piperate) şi, după ce au băgat mâna în buzunarul medicului, instantaneu au apărut „din neant” pastilele necesare.

„Mafia e mare, domn’e în spitale! Şi mori cu zile dacă nu ai bani! Cine susține că nu dă bani la medici minte! Nu dai, mori”, spune un constănţean.

 
Sectoarele unde oamenii ar fi discriminați, după cum spun constănțenii, sunt cel oncologic și cel cardiovascular.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șpaga continuă să facă legea în sănătate. Până când?

28 Oct 2019 2702

Editorial Bate vântul schimbării în spitale? Ce au propus sindicatele

14 Jan 2019 2127

Șpaga în spitale, un fenomen de mare amploare. Ministrul Sănătății caută soluții

08 Jan 2019 1727

Șpaga în spitale, denunțată printr-un SMS

22 Oct 2016 9820