info-sud-est.ro Georgiana Voineagu

Nu m-am gândit niciodată că voi scrie despre Georgiana Voineagu fără să îi spun că îi pregătesc surpriza. Ştiu cum ar fi reacţionat. Cum nu m-am gândit niciodată că voi scrie despre Georgiana Voineagu la timpul trecut.

Am cunoscut-o şi am lucrat împreună, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, vreme de câţiva ani. O perioadă extrem de densă, agitată, cu o instituţie într-o schimbare profundă. A acceptat să conducă Biroul de presă având în spate o carieră jurnalistică redutabilă. Ceea ce pot spune, astăzi, este că puţine materiale de presă scrise de Georgiana Voineagu, trimise mass mediei locale şi naţionale, erau ignorate. Universitatea a câştigat enorm ca vizibilitate şi notorietate prin efortul fără egal al Georgianei Voineagu.

Un om onest cu persoanele din jur şi cu propria ei carieră şi viaţă, un profesionist desăvârşit şi un extraordinar om de echipă. Un constructor de strategie şi cu idei care au cucerit publicul cititor. Un prieten fără egal, cel puţin pentru mine şi pentru foarte puţinii din jurul nostru, rămaşi într-o perioadă deloc fastă. Fără iniţiativele ei, fără dăruirea sublimă, fără inegalabilul farmec al legăturilor cu colegii din presa locală şi naţională destul de multe proiecte şi manifestări ale Universităţii „Ovidius” din Constanţa, în anii trecuţi, ar fi rămas neexploatate din punctul de vedere al comunicării cu opinia publică.

Ţin bine minte tăria cu care şi-a primit destinul, la aflarea veştii. Cunosc cum a luptat cu soarta, ştiu şi că a sperat. Mai ştiu şi că, de pe patul de spital, sub efectul unui tratament chinuitor, a continuat să lucreze, să întrebe, să scrie. Câţi, oare, am avea curajul să ne răzvrătim atât de dur cu Destinul?

Georgiana Voineagu lasă în urmă o viaţă trăită frumos, un grup de prieteni, o carieră ireproşabilă şi amintirea unui om de excepţie. Repet, a unui om care în vremuri cumplite a ştiut să caute drumuri şi căi. I-am mulţumit în vremuri grele, o fac -nu aş fi vrut acest lucru- şi acum.

Îţi mulţumesc, Georgiana Voineagu!

Articol preluat de pe info-sud-est.ro
Autor: Florin Anghel

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul cultural-artistic „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin”, ediția a IV-a, se apropie de final

23 Aug 2022 1076

Constanța Au trecut cinci ani de când a plecat dintre noi jurnalista Georgiana Voineagu, șefa Biroului de presă de la Universitatea „Ovidius"

26 Jun 2021 2669

Cutremurătoare veste pentru familia Ștefan și Aurelia Lăpușan. A încetat din viață fratele, Ionel Voineagu

28 Jun 2020 3529

A apărut regulamentul privind acordarea Premiului de Presă „Georgiana Voineagu“

13 Nov 2017 2150

Evocări printre file de carte. Un an fără un jurnalist de excepţie Asociaţia Jurnalistelor din România „Ariadna“ a instituit Premiul „Georgiana Voineagu“ (galerie foto)

24 Jun 2017 5715

Anunţuri, 28 iunie 2016

28 Jun 2016 2596

„Multe lacrimi s-au vărsat şi se vor vărsa pentru ea“ Georgiana Voineagu, condusă pe ultimul drum de zeci de prieteni (galerie foto)

28 Jun 2016 5844

UPDATE. Cu lacrimi şi păreri de rău, Georgiana Voineagu este înmormântată la această oră (galerie foto)

27 Jun 2016 3256

Revista presei locale

27 Jun 2016 2628

„Drum bun şi lin, om frumos!“ Jurnalista Georgiana Voineagu, deplânsă de familie, prieteni şi colegi. A lăsat în urmă o mare suferinţă

27 Jun 2016 6241

ÎPS Teodosie va oficia slujba înmormântării jurnalistei Georgiana Voineagu

26 Jun 2016 3695

UPDATE 2.Georgiana Voineagu a murit! Avea doar 39 de ani. A fost jurnalist, șefa Biroului de presă de la "Ovidius" şi mamă a doi copii frumoşi

25 Jun 2016 30797