Inspectorii ITM Constanţa au luat la puricat operatorii portuari

Vineri, a avut loc o acţiune de control din partea ITM Constanţa în Portul din municipiu, care a avut drept scop verificarea operatorilor portuari. 

"Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2016, aprobat de  Dantes Nicolae BRATU - Inspector General de Stat, în cadrul” Acțiunilor de control derulate pe parcursul acestui an de către  Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanta, , vineri 22 iulie a avut loc o acțiune de control în Portul Constanta  care a avut drept scop verificarea operatorilor portuari  si societaților subcontractoare, ce desfășoară activități de depozitare și  manipulare marfuri.", se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

Acțiunea de control la care au participat inspectori de muncă din cadrul serviciului  control relații de muncă cât și securitate și sănătate în muncă a fost coordonata  de INSPECTIA MUNCII cu participarea  directă a Inspectorului General de Stat-  Dantes Nicolae BRATU.

S-a urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la:
- organizarea activității din punct de vedere al securității și sănătății în muncă;
- acordarea/purtarea echipamentului individual de protecție
-munca prestată în baza contractului individual de muncă;
-organizarea timpului de muncă şi de odihnă ;
-munca suplimentară, munca de noapte, repausul săptămânal şi concediul de odihnă;
-acordarea tuturor drepturilor salariale şi plata acestora pentru munca prestată;

Au fost verificați 4 angajatori, urmănd ca finalizarea  controalelor să se facă în perioada următoare. Pentru neregulile depistate inspectorii de muncă, vor dispune masuri  de remediere sau  vor aplica sancţiuni contravenţionale, după caz .
     

O altă acțiune de control  desfășurată vineri 22 iulie, cu participarea  directă a Inspectorului General de Stat-  Dantes Nicolae BRATU, a avut loc în stațiunea Eforie Nord, începand cu ora 21,00.
      
Actiunea s-a desfășurat în cadrul  ” Campaniei Naționale privind identificarea și combaterea  muncii nedeclarate și verificarea respectării  prevederilor legale  în domeniul securității și sănătății în muncă  în unități care desfășoară activitatea pe Litoralul Mării Negre  ”.

S-a urmarit in mod deosebit, respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor, timpul de muncă și de odihnă,  munca de noapte, instruirea lucrătorilor, condițiile de lucru, etc.

Echipele de control au verificat 19 angajatori , urmănd ca finalizarea  controalelor să se facă în perioada următoare. Pentru neregulile depistate inspectorii de muncă, vor dispune masuri  de remediere sau  vor aplica sancţiuni contravenţionale, după caz .
                            
”Creștem treptat numărul controalelor,  cu intenția de a-i conștientiza mai bine pe angajatori despre obligațiile legale din domeniile relații de muncă și sănătate, securitate în muncă și  de a-i informa pe  angajați cu privire la drepturi. Sunt domenii in care activitatea se desfășoară în aer liber, sunt domenii sensibile precum  comerțul,  construcțiile care în plină vară au nevoie de acțiuni concentrate de control care să contribuie la evitarea evenimentelor ce pun în pericol sănătatea și chiar viața lucrătorilor. Derulăm din ce în ce mai bine acțiunile din operațiunea Cronos, împreună cu ANAF, cu scop preventiv și al alinierii la standarde similare a activității de control.” – Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța În nici 24 de ore, accidente cu șoferi băuți sau drogați

16 Apr 2024 343

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 858

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, contract cu o firmă din municipiu

15 Apr 2024 411

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 498

Constanța Pista de biciclete de pe bulevardul Tomis a prins... culoare!

14 Apr 2024 587

Acțiune a polițiștilor în județul Constanța! Sute de amenzi, în valoare de peste 271.000 de lei, aplicate (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 476

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 490

CSM Constanța judo Vlad Topală, medaliat la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 577

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 608

Evenimente Constanța weekend 12-14 aprilie! Unde puteți petrece clipe relaxante în acest sfârșit de săptămână

11 Apr 2024 749

Constanța Șofer sub influența substanțelor interzise, depistat în trafic pe DN39 în apropierea comunei Agigea

11 Apr 2024 685

Palatul Copiilor Constanța „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2024 710

Fostul sportiv, Ilie Năstase, vine la Constanța cu ocazia unei proiecții de film

11 Apr 2024 580

Caz șocant la Constanța! O femeie va fi judecată pentru că și-ar fi incendiat concubinul

11 Apr 2024 583

Achiziții Constanța Licitație de aproape 700.000 de euro organizată de Garda de Coastă. Când va avea loc (DOCUMENT)

10 Apr 2024 331