UPDATE 7. Victor Ponta a susținut o conferință de presă la Hotel Del Mar Ce se discută în ședința cu ușile închise (galerie foto+video)



La Hotel Del Mar au ajuns, în urmă cu scurt timp, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului Mihai Tudose, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) Mirela Matichescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc Mohammad Murad, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia Nicolae Bucovală, deputatul PSD Mircea Titus Dobre și senatorurul PSD Nicolae Moga și primarul Interimar al Constanței Decebal Făgădău și prefectul Ion Constantin.


 
Urmează să ajungă premierul Victor Ponta.
 
Pe ordinea de zi este un proiect de lege care vizează reglementarea unor aspecte din turism. În principiu vor pleda pentru un impozit forfetar. Rămâne de văzut cum o să se rezolve.

UPDATE 7, ora 14.28

Ședința a luat sfârșit. Premierului i s-a prezentat proiectul de oamenii din turism și parlamentari care prevede introducerea acestui impozit specific pentru turism, proceduri mai simple, controale mai puține și servicii mai bune.
 
Ponta a declarat că vrea taxe mai bune, infrastructură mai bună și creșterea numărului de turiști în România, iar acest impozit specific ar urma să fie aplicat pentru o cifră de afaceri de până în cinci milioane de euro. Totodată, proiectul beneficiază de o debirocratizare și în principal îl sprijină. Premierul speră ca în toamnă să fie aprobat și de la 1 ianuarie speră să fie aplicat.
 

Referitor la cererile din învățământ, Ponta a menționat că este convins că școala va începe normal pentru că sunt oameni raționali și vor găsi soluții, dar în același timp a menționat că există deja un acord cu reprezentanții din învățământ și deja creșterile salariale au început, de la 1 octombrie urmând să fie aplicată și următoarea creștere.
 
„Pe măsură ce există posibilități, cererile legitime vor fi onorate”, a declarat Ponta.



UPDATE 6, ora 13.37

Ședința se aproprie de final. În aproximativ 10 minute se vor face declarații de presă.

UPDATE 5, ora 13.08

În ședință se solicită schema impozitului forfetar pe care o discută cu ministerul Finanțelor, înființarea unui minister al Turismului, iar dacă nu se poate minister, măcar o autoritate națională pentru turism în subordinea directă a premierului. Totodată, se solicită concentrarea atenției organelor de control atât a altor sectoare de activitate unde încă există evaziune în special a celor care sunt cu produse accizabile și eliminarea ambiguităților și a capcanelor folosite de organele de control în IMM-urile din turism care au dus la falimentul acestora.


UPDATE 4, ora 12.32

În aceste momente a început discuția, însă presa nu a fost lăsată înăuntru, urmând ca la finalul întâlnirii să fie prezentate concluziile.

UPDATE 3, ora 12.20

Toată lumea era nerăbdătoare să înceapă discuția, însă Victor Ponta a preferat să servească o cafea.

Împreună cu premierul a venit și preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.


UPDATE 2, ora 12.16

Premierul a ajuns și este întâmpinat de comitetul de primire cu care dă mâna, a salutat presa, însă nu a făcut declarații.
 
Mai în glumă mai în serios, în momentul în care a ajuns în fața sălii unde era întâmpinat de ministrul Economiei și Mircea Dobre, premierului i-a spus lui Mihai Tudose dacă îi împrumută sacoul pentru că e mult mai elegant decât el. 


UPDATE 1, ora 12.03

În aceste momente se aproprie premierul. În Comitetul de primire se află Ion Constantin, Decebal Făgădău, Mohammad Murad și Nicolae Moga.




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Statul român nu va plăti nicio despăgubire

09 Mar 2024 591

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 942

Fostul premier Victor Ponta, achitat definitiv în dosarul care a dus la demisia sa din fruntea PSD și, ulterior, din funcția de prim ministru

28 Dec 2023 895

Victor Ponta, reales președinte al Pro România

25 Nov 2023 989

Victor Ponta este noul consilier al premierului. Prima reacție după numire

18 Aug 2023 1485

Fostul ministru, Victor Paul Dobre nu-l va mai consilia pe președintele CJ Constanța (DOCUMENT)

26 Jun 2023 1445

Fostul ministru, Victor Paul Dobre, consilier cu normă întreagă la cabinetului președintelui CJ Constanța (DOCUMENT)

27 May 2023 1400

Constanța Aflat în vacanță pe litoral, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a ajuns de urgență la spital. Ce s-a întâmplat

12 Aug 2021 2259

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

23 Apr 2021 2600

Un fost ministru din guvernul Ponta a devenit consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Constanța

06 Apr 2021 3424

A murit actorul Bogdan Stanoevici. Fusese confirmat cu COVID-19

12 Jan 2021 3667

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța Controversatul nou (vechi) ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu #25

25 Dec 2020 4158

Anunțul nopții în politica românească. Retragere șoc după eșecul de la parlamentare

07 Dec 2020 3325

Editorial Hai cu transparența averilor! Consilierii onorifici trebuie să-și dovedească onestitatea!

05 Dec 2020 5523

#alegeriparlamentare2020 PRO România și ALDE au fuzionat. Victor Ponta, desemnat de Congres pentru funcția de premier

08 Nov 2020 2050