Invictus Team România, primită la Cotroceni. Ce mesaj le-a transmis președintele Klaus Iohannis

Delegația României care va participa la „Invictus Games Toronto 2017” a fost primită joi, 14 septembrie, ora 16:00, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis.
 
Participarea delegaţiei României la aceste jocuri arată valorile specifice militarilor români: spiritul de învingător, coeziunea luptătorilor şi solidaritatea umană.
 
Forţa şi tăria de caracter, clădite mai ales în teatrele de operaţii, la care se adaugă puterea sportului de a regenera trupul şi mintea, consolidează încrederea în sine a militarilor răniţi şi a familiilor acestora.
 
Faptul că militarii răniţi/invalizi practică sporturi de competiţie, în ciuda problemelor medicale, constituie un exemplu care încurajează mişcarea sportivă şi dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul armatei şi al societăţii, în general.
 
România va fi reprezentată la Toronto de 15 militari răniţi sportivi, distribuiţi pe șase discipline sportive, individuale, astfel: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.
 
Militarii vor avea alături 30 de însoţitori din rândul prietenilor şi membrilor de familie, trei oficiali din staful tehnic şi alţi suporteri care empatizează cu proiectul.
 

”România va fi reprezentată la Invictus Games Toronto 2017 de adevărați învingători ai vieții, care se întorc din nou la luptă, dar de data aceasta pe terenul de sport. Acești campioni merită întreaga noastră apreciere și recunoștință! Mult succes și rezultate cât mai bune în Canada!” – este mesajul postat de Șeful Statului după întâlnirea cu echipa Invictus.


Din dorința de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în teatrele de operații, în anul 2014, sub patronajul prințului Henry de Wales al Marii Britanii, s-au desfășurat, la Londra, primele jocuri Invictus, la care au participat 400 de competitori din 13 țări.
 
Jocurile Invictus au căpătat foarte repede vizibilitate și au captat interesul militarilor răniți sau deveniți invalizi ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operații.
 

În 2016 s-a organizat a doua ediție a Jocurilor Invictus, de data aceasta în Statele Unite ale Americii, la Orlando, strângându-se laolaltă 500 de militari sportivi paralimpici din 14 țări.
 
Această mișcare sportivă paralimpică a pătruns repede și în rândul militarilor români. Astfel, începând cu toamna anului 2014, aceștia împreună cu voluntari civili au organizat, în spiritul Jocurilor Invictus, o serie de evenimente sportive în care au angrenat și veterani din teatrele de operații, inclusiv răniți și invalizi. În paralel, previzionând anvergura acestui gen de mișcare sportivă, Ministerul Apărării Naționale a înființat, în anul 2015, Secția sportul pentru persoane cu dizabilități, în cadrul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, unde, în prezent, sunt legitimați toți componenții Invictus Team România.

Sursa foto: http://invictus.armataromaniei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa Invictus Team România s-a întors. Militarul constănţean, Ionel Bida a luat locul 4. Ce mesaj a transmis Mihai Fifor

30 Oct 2018 1850

MApN. 15 militari ai Invictus Team vor reprezenta România la Sydney

16 Oct 2018 1786

Militarii din Invictus Team România se întorc acasă. Au participat la Invictus Games 2017, de la Toronto

01 Oct 2017 2308

Deschiderea oficială a Invictus Games Toronto 2017. Conducerea MApN, alături de echipa României

22 Sep 2017 1930

Militari ai ”Invictus Team România” se antrenează cu fotbaliștii echipei naţionale a României

25 Aug 2017 1728

Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu membri ai echipei Invictus România (galerie foto)

01 Aug 2017 2426

Costel Manole, din Cumpăna, pe locul trei la Crosul Naţional „Ziua Olimpică“, de la Constanţa (galerie foto)

18 Jun 2017 4504

Lotul extins al Invictus Team România, gata pentru primul cantonament

13 Feb 2017 1907