Ioan Becali, condamnat la 7 ani şi 4 luni ani de închisoare. Geanina Terceanu a primit 5 ani şi 6 luni

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o, astăzi, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită în dosarul Transferurilor, decizia nefiiind definitivă. Ioan Becali a fost condamnat la o pedeapsă contopită de 7 ani şi 4 luni ani de închisoare pentru dare de mită în acelaşi dosar. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

În cazul lui Ioan Becali, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anulat eliberarea condiţionată din dosarul Transferurilor. Decizia nu este executorie.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au condamnat, joi, pe Victor Becali la cinci ani şi opt luni de închisoare, iar pe Cristian Borcea la 7 ani şi 10 luni de închisoare pentru dare de mită în dosarul Transferurilor, decizia nefiiind definitivă.

Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, pe 20 noiembrie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care o acuză pe judecătoare că a luat 220.000 de euro mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor.

Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, judecătorul la acea vreme Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, în temeiul dispoziţiilor articolului 10 litera a din Codul de procedură penală din anul 1968, respectiv pentru că "fapta nu există".

În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

"Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţule Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus au fost folosiţi de inculpata Terceanu Geanina la achiziţionarea unei locuinţe", susţin procurorii.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare.


Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toţi inculpaţii au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali - câte şase ani şi patru luni, Victor Becali - patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu - câte trei ani şi patru luni, şi Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victor Becali rămâne în închisoare. Magistrații i-au respins contestația

09 May 2018 2040

Ioan Becali, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

02 May 2018 2570

Condamnat definitiv la închisoare în urmă cu două săptămâni, Ioan Becali a cerut liberarea condiționată. Ce a decis instanța

05 Mar 2018 1579

Frații Ioan și Victor Becali s-au predat la poliție. Se întorc la închisoare după ce au fost condamnați definitiv pentru dare de mită

20 Feb 2018 1819

Frații Victor și Ioan Becali se întorc în spatele gratiilor. Ce pedeapsă au primit în dosarul în care au fost acuzați că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu

20 Feb 2018 2008

Fostul judecător Geanina Terceanu rămâne sub control judiciar

19 Jan 2017 4076

DNA atacă decizia lui Florin Voinescu. A condamnat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

05 Dec 2016 3304

Victor Becali rămâne în arest!

21 Nov 2016 2983

Victor Becali află azi dacă va fi eliberat condiţionat

21 Nov 2016 1990

Pronunţarea în dosarul fostei judecătoare Geanina Terceanu, amânată (rechizitoriu)

17 Nov 2016 2216

Ioan Becali şi Cristi Borcea, condamnaţi la închisoare în Belgia

10 Nov 2016 3703

Procurorii cer pedepse cu executare pentru fraţii Becali şi Cristi Borcea

03 Nov 2016 2570

Ioan Becali, prezent la DNA

21 Sep 2016 2260

Judecătorii i-au respins lui Ioan Becali cererea de eliberare condiționată

13 Apr 2016 2312

DNA i-a „lucrat“ bine! Începe judecata în dosarul Terceanu - Borcea - Becali

21 Mar 2016 2329