Ion Orlando Bănică, reprezentat al societăţii Ro Ecologic Combustibil Alternativ, a fost reţinut

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale și reţinerea, pentru 24 de ore (începând de la data de 04.09.2014, ora 14.00, până la data de 05.09.2014, ora 14.00), a suspectului BĂNICĂ ION ORLANDO, reprezentant al S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L, pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2012 – 2014, suspectul Bănică Ion Orlando a remis unor funcţionari cu atribuții de conducere și control din cadrul Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița și Gărzii de Mediu Dâmbovița,  sume de bani și bunuri în schimbul „protecţiei” pe care aceștia au asigurat-o agentului economic S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. cu prilejul controalelor efectuate referitor la modul de preluare, depozitare şi procesare a deşeurilor la punctul de lucru Fieni, inclusiv prin furnizarea de informații nedestinate publicității.

Suspectului Bănică Ion Orlando i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile formulate, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Facem precizarea că  punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.