Italia şi Spania, grav afectate de ploi şi ninsori

Italia şi Spania, dar şi mai multe ţări balcanice, au fost lovite de inundaţii şi ninsori abundente. Vremrea rea a dus la blocarea drumurilor şi închiderea şcolilor, potrivit Digi24.ro.

În porturile de la Marea Adriatică, valurile ating patru metri înălţime, din cauza vântului care bate cu peste 80 de kilometri la oră.  Spania, în schimb, se confruntă cu ninsori abundente, cele mai puternice în ultimii 30 de ani. Peste 200 de oameni au rămas blocaţi timp de 17 ore pe un drum din cauza nămeţilor, iar printre ei şi câteva zeci de turişti britanici.

33 dintre cele 50 de provincii spaniole sunt afectate de valul de ninsori, din cauza căruia mii de locuinţe au rămas fără curent electric, iar multe şcoli au fost închise. Stratul de zăpadă a ajuns în unele zone la o jumătate de metru, în timp ce temperaturile au coborât chiar până la -15 grade Celsius.

În Bosnia şi Herţegovina, Slovenia şi Croaţia sunt probleme din cauza zăpezii. Zeci de şcoli au fost închise, iar în multe zone, circulaţia maşinilor de mare tonaj a fost interzisă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.