Iulian Chifu Parteneriatul strategic româno-chinez clamat de Victor Ponta, “un abuz lingvistic”

Iulian Chifu, 46 de ani, consilier prezidențial pentru afaceri strategice și securitate internațională, nu crede că viitorul președinte ar putea schimba aranjamentele de securitate ale României, scrie romanialibera.ro.
 
Din punctul lui de vedere, în acest moment țara are cea mai sigură acoperire din istorie, fiindcă forțele NATO vor putea ajunge în România în câteva ore de la o eventuală agresiune, potrivit documentelor summit-ului din Țara Galilor.
 
În ceea ce privește revenirea premierului Victor Ponta la ideea necesității unui parteneriat strategic româno-chinez, Chifu este de părere că șeful Guvernului a făcut “un abuz lingvistic” fiindcă “pentru moment politica externă, de securitate și apărare se stabilește la Președinția României”, iar prim-ministrul se referea mai degrabă la “niște relații economice mai aprofundate”.
 
Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reacția lui Chifu, după ce a fost declarat indezirabil ”Dacă e preţul de a comenta încălcarea regulilor, merită”

30 May 2015 1697

Cinci români sunt indezirabili pentru Moscova. Chifu, Cioroianu şi Tomac, pe lista neagră!

30 May 2015 1796

Participarea ministrului Bogdan Aurescu la cea de a-II-a ediţie „Dialoguri@MAE” , cu tema „Contribuţia României la modernizarea Politicii Europene de Vecinătate şi la abordarea UE privind Parteneriatul Estic”

24 Apr 2015 909

Decretele privind eliberarea din funcţie a şase consilieri prezidenţiali, publicate în Monitorul Oficial

17 Dec 2014 2220