Judecatoarea Veronica Cîrstoiu rămâne sub control judiciar

Pe rolul Curţii de Apel Constanţa, în dosarul cu numărul 250/36/2014, înregistrat pe 9 aprilie 2014, a apărut astăzi o modificare. Dosarul este înregistrat la secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie având ca obiect infracţiune de corupţie.

Inculpaţii din dosar sunt Veronica Cârstoiu, Florin Cergan, Lucian Băgia şi Marilena Cucianu.

Potrivit şedinţei de astăzi, se menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpata Veronica Cârstoiu, respectiv măsura controlului judiciar pe cauţiune faţă de Florin Cergan şi Lucian Băgia.

Următorul termen va fi pe 19 februarie.

Veronica Cârstoiu este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă. Mai mult decât atât, Veronica Cîrstoiu este judecată la Constanţa pentru instigare la spălare a banilor comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, pentru înşelăciune în formă continuată (65 de acte materiale), pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 de acte materiale). Initial, in prezenta cauza a fost judecat si afaceristul Dinel Staicu, care a fost condamnat la cinci ani de detentie.

Amintim că, la începutul lunii septembrie a anului trecut, Veronica Cîrstoiu a fost pusă în libertate de trei judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României (Geanina Cristina Arghir, Ana Maria Dascălu şi Ştefan Pistol), care au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Ana Maria Dascălu şi Ştefan Pistol au soluţionat şi dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din CJC“. În această cauză fost judecaţi şi condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.