UPDATE 2. Protest amplu împotriva Primăriei în august La această oră, au loc proteste! Constănţenii spun NU ridicării unor noi blocuri (galerie foto+video)

Constănţenii s-au săturat şi spun NU ridicării unor noi blocuri. Prin urmare, în aceste momente, are loc o acţiune de protest. Anunţată pe o reţea de socializare de avocatul mai multor asociaţii de proprietari aflate în „război“ cu dezvoltatorii imobiliari, Stelian Cristian Ion, acţiunea este îndreptată „împotriva proiectului de construcţie a două imobile de câte şase etaje PE SPAȚIUL VERDE din faţa blocului S6. Protestul se va desfăşura la faţa locului, în dreptul acelui spaţiu verde, situat la adresa din Constanţa, bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 183, lângă staţia de autobuz Suceava, vizavi de parcul Tăbăcărie, aproape de trecerea de pietoni. Sunt invitaţi să se alăture toţi cei care sunt împotriva construcţiilor abuzive pe spaţiile verzi şi care sunt solidari cu cei direct afectaţi“, spune avocatul constănţean în invitaţia de pe Facebook.

Cei prezenţi la protest îi cer primarului Constanţei să anuleze autorizaţia de construire.

„Nu mi se pare normal să ridice un bloc cu şase etaje în faţa altuia de patru etaje”, ne-a spus un constănţean.


Amintim că, mâine, de la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Constanţa se organizează dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Pe lângă cetăţenii afectaţi de construcţia imobilului din zona studiată, la dezbatere, ca şi la acţiunea de protest, sunt aşteptaţi să participe toţi cei care au un cuvânt de spus legat de acest subiect.

Controversata investiţie imobiliară a fost anunţată de Cambela Prod SRL încă din toamna anului trecut, când reprezentanţii firmei s-au prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, lângă CCINA Constanţa. Unul dintre imobile va fi construit de Cambela Prod, iar celălalt va fi edificat de Cristina Şerbu.
 
După ce a primit încuviinţarea celor de la Mediu, anul acesta, pe 26 aprilie, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a emis firmei Cambela Prod SRL Certificatul de Urbanism nr. 1542, cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de Oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. Doar că, în locul unui bloc de patru etaje, cât era anunţat iniţial, vedem că acolo îşi pot face loc două blocuri, şi nu de patru etaje, ci de şase. 

UPDATE 2, ora 19.34
 
De asemenea, avocatul Ion Cristian spune că Primăria Constanţa vrea să facă un PUZ pentru toată zona. "Constănţenii pot influenţa acest PUZ. Dacă se va vota PUZ-ul, noi vom merge în instanţă, deja am pregătit acţiunea. Aşteptăm o schimbare de atitudine a consilierilor locali. În august va exista o amplă manifestare de protest împotriva Primăriei Constanţa, la care sunt aşteptate cât mai multe asociaţii de proprietari. Blocurile se construiesc pe spaţii verzi şi investitotii nu asigură spaţii de parcare", a apus acesta. Totodată, a precizat că "vrem să fim prezenţi la toate şedinţele CLM".

Oamenii propun ca blocurile să fie ridicate la marginea municipiului, iar spaţiile verzi să fie conservate ca parcuri.
UPDATE 1, ora 19.25

Avocatul Ion Cristian spune că „nu s-a ţinut cont de faptul că acest teren este de utilitate publică şi trebuia ocolit, cruţat. N-ar fi trebuit să se dea în compensare”. Acesta spune că terenul a fost dat de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. La întrebarea ce se va realiza aici, acesta a răspuns că nu se ştie cu exactitate, deoarece „unele proiecte s-au realizat, altele s-au blocat şi sunt puse sub semnul întrebării. Singura posibilitate de a salva acest petic de teren verde este aceea de a reveni cumva, printr-o metodă juridică, în proprietatea municipiului. (...) Primăria ne datorează măcar atât”, a spus avocatul.


Menţionăm că, în aceste momente, protestează în jur de 50 de persoane.


Citeşte şi Constanţa spune NU betoanelor: Construcţia unor blocuri pe bulevardul Lăpuşneanu scoate oamenii în stradă



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 492

UPDATE Trafic restricționat în PTF Negru Vodă, județul Constanța pentru camioane! De ce a fost luată această măsură (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 706

Jandarmii din Constanța au trecut la sancționări ale protestatarilor

16 Jan 2024 670

ZIUA LIVE Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024!

15 Jan 2024 978

Poziția Sindicatului Europol cu vedere la incidentul de la protestele de aseară din Constanța

14 Jan 2024 1098

LIVE Încep din nou protestele fermierilor și transportatorilor la Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Jan 2024 4057

Continuă protestele în justiția din Constanța!

15 Dec 2023 679

O nouă zi cu proteste în fața Palatului de Justiție din Constanța!

13 Dec 2023 850

Noi proteste în fața Palatului de Justiție din Constanța (DOCUMENT)

12 Dec 2023 822

Constanța. Noi proteste în justiție! Iată care sunt revendicările (FOTO+VIDEO)

11 Dec 2023 1421

Polițiștii din Constanța vor protesta în fața Prefecturii și în fața IPJ! Iată când

21 Nov 2023 1479

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

15 Nov 2023 1127

O nouă zi de protest la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța! Ce nemulțumiri au angajații (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Nov 2023 1340

Mesaje de la sindicaliștii din Constanța „Nu ne mai vindeți gogoși”

11 Aug 2023 1253

ANAF Constanța se alătură valului de proteste din țară (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Aug 2023 1960