La originea accidentului feroviar din Germania ar sta "eroarea umană"!

 
Coliziunea dintre două trenuri care a făcut zece morți și 81 de răniți marți dimineaţă în Germania, s-a produs în pofida existenței unui sistem automat de frânare. Presa germană susţine că există informaţii potrivit cărora accidentul tragic ar fi fost cauzat de o eroare umană.
 
Un angajat al postului de semnalizare de la Bad Aibling, stațiune turistică din sudul țării, a dezactivat sistemul automat de semnalizare, a informat rețeaua RedaktionsNetzwerk Deutschand (RND), care grupează 30 de jurnale regionale, citând "mai multe surse apropiate anchetei".
 
Conform unei "surse sigure", agenția germană DPA a relatat că accidentul a fost provocat de o "eroare umană" și a precizat că persoana sau persoanele implicate urmează să fie stabilite.
 
Contactată de AFP, conducerea regională a Poliției a refuzat orice comentariu.
 
Accidentul s-a produs în jurul orelor 07.00 (06.00 GMT), aproximativ la jumătatea drumului feroviar de șase kilometri dintre stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, între două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal la mare viteză. Tragedia s-a soldat cu zece morți, 18 răniți grav și 63 ușor.
 
Potrivit ministrului federal al transporturilor, Alexander Dobrindt, sunt studiate pistele unei "probleme tehnice" sau unei erori umane, dar linia ferată respectivă era "securizată de sistemul PZB 90" menit să "forțeze trenurile să frâneze" pentru a evita orice coliziune.
 
Se pare că semnalizarea automată a fost dezactivată "pentru a lăsa să treacă un tren aflat în întârziere" - primul convoi implicat în accident, care s-a angajat pe această linie unică și urma să ajungă la un punct unde șinele se separau din nou în două linii. Al doilea tren a fost lansat însă manual pe această linie în sens invers, "deși semnalizarea obișnuită era pe roșu", înainte ca prima garnitură să ajungă la destinație.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident feroviar grav în Germania. Câteva vagoane s-au răsturnat şi au căzut de pe terasament (VIDEO)

03 Jun 2022 1503

Alertă în Germania Un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă. 50 de răniți

06 Dec 2017 1732

Accident feroviar grav în Germania. Un tren de călători s-a lovit de un marfar. Zeci de persoane au fost rănite

05 Dec 2017 1853