Lansare de carte la Consiliul Județean Călărași. Valentina Popescu și-a lansat volumul de poezii „Chipurile Trezirii“ (galerie foto)

Consiliul Județean Călărași a găzduit ieri lansarea volumului de poezii ”Chipurile Trezirii” al poetei Valentina Popescu, din Călărași. Într-un cadru festiv, Valentina Popescu le-a vorbit celor prezenți despre volumul de poezii și a dat autografe pe cartea proaspăt lansată.
 

”Scopul suprem al scrierilor mele este de a mă cunoaște și a mă înțelege mai bine pe mine însămi. Amatorii de poezie adevărată sunt puțini, sunt mult mai mulți cei care citesc versuri,  povești versificate. Poezia nu are preț, ea este pentru poet un mod de viață.Lămurește înțelesuri înalte și ascunse, pregătește și permite evadarea din cotidian într-o lume pentru puțini de înțeles sau de pătruns. Poezia nu trebuie înțeleasă, poezia se cere trăită. E ca și cum ai face dragoste cu cuvintele, e o uniune mistică, imposibil de descris, imposibil de explicat.Există sau piere.Atât. Poezia este Poezie, te trezește în toiul nopții, te trage de mânecă,îți ține ochii deschiși,chiar dacă îți vine să leșini de oboseală și ai vrea să dormi.Îți pune stiloul în mână,îți bagă foaia sub nas, îți aduce ochelarii la îndemână și, pe un ton poruncitor, îți ordonă:Scrie !” – a precizat Valentina Popescu.

 
Aceasta a mai adăugat că poezia permite vindecarea unei emoții,a unei stări de spirit proaste sau  a unei boli incipiente, care, dacă nu ar ieși la suprafață s-ar agrava, te-ar copleși, ar putea chiar  să ucidă.
 

”Așadar, eu mulțumesc Poeziei pentru că există, pentru că ne vindecă de nevăzute pericole, îndoieli, gânduri întunecate, răni ale sufletului. Mulțumesc poeziei pentru Renaștere, pentru Katharsis, pentru Trezire!” – a mai precizat Valentina Popescu.

            
Redăm mai jos una dintre poeziile din volumului ”Chipurile Trezirii”. 

Orașul
 
Te-am înțeles, te-am iubit târziu,
nu erai pe frecvența mea!
Îmi place uneori să cred
că și eu ți-am urcat vibrația.
Oraș din câmpie, prăfuit și cernit,
cu răni de trezire
așa te-am găsit...
Pașii mei se topeau
pe  străzi murdare și fierbinți,
sângele tău aprig înghițea


lumini de neon strecurate.
În prezent, cauți bolți de granit,
urci arcade.

Poți simți, drag oraș,
inima mea bate în tine
tu faci parte din mine
plâng, râd cu tine, te iubesc!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea volumului „Un grup de aviație eroic. Grupul 7 Vânătoare „Comandor Alexandru Popișteanu (1940-1945 )”

23 Mar 2024 456

Lansare de carte la Casa Avramide Tulcea - „Odă târzie mamei", de Monalisa Dima

22 Mar 2024 419

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 664

Lansare literară de excepție Aurelia Lăpușan prezintă romanul „Flori de busuioc” la Biblioteca Județeană Constanța

13 Mar 2024 738

Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Arhive dobrogene” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

06 Mar 2024 546

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța găzduiește lansarea volumului Eco-Consciousness in American Culture

19 Feb 2024 609

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române, gazda lansării unui volum despre viața și activitatea inginerului Dumitru Manole

18 Dec 2023 838

LIVE VIDEO+TEXT Virgil Andriescu, o nouă apariție editorială. Volumul „Întâmplări adevărate cu și fără chițibușuri” este lansat la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Dec 2023 1190

LIVE TEXTLansarea volumului „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide” la Biblioteca Județeană, în prezența lui Ion Codrescu (Galerie FOTO)

14 Dec 2023 971

LIVE TEXT. Știri Constanța azi Volum despre Republica Turcia, editat de Delia Roxana Cornea, Metin Omer și Emanuel Plopeanu, lansat la MINAC (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Dec 2023 925

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța găzduiește lansarea cărții „Întâmplări adevărate cu sau fără chițibușuri” de Virgil Andriescu

14 Dec 2023 687

La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța se va lansa un volum despre Republica Turcia

13 Dec 2023 821

Lansarea cărții „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide”, găzduită de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

08 Dec 2023 726

„Notre ami. Anatole Magrin” Volum de peste 200 de pagini care prezintă viața și opera fotografului și diplomatului francez, ajuns o personalitate a Constanței

30 Nov 2023 1699

Mihaela Meravei lansează două volume de poezie la Biblioteca Județeană Constanța

28 Nov 2023 643