Liceul Decebal sărbătoreşte Ziua Naţională a României

Pentru elevii şi profesorii Liceului Teoretic “Decebal” Constanţa, ziua de 1 Decembrie va fi o zi cu totul specială, având în vedere că se vor împlini 95 de ani de la Marea Unire din 1918.

Sub îndrumarea prof. dr. Marian Vicol, joi 28 noiembrie, ora 10.30, în sala cabinetului de istorie al liceului va fi organizat un interesant simpozion în cadrul căruia elevii vor prezenta  comunicări  referitoare la revenirea  Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei la Patria Mamă, la contribuţia dobrogenilor la făurirea Statului Naţional Unitar Român, la importanţa istorică a actului de la 1 Decembrie 1918.

De asemenea, elevii vor viziona o interesantă expoziţie virtuală cuprinzând imagini grăitoare din timpul desfăşurării evenimentelor de acum 95 de ani, care au pregătit înfăptuirea acestui moment esenţial din istoria noastră naţională. Un recital instrumental  de cântece patriotice va încheia simpozionul.

  Vineri, 29 noiembrie 2013, începând cu ora 12.30, elevii şi profesorii liceului vor avea ocazia să urmărească un spectacol dedicat Zilei Naţionale, cuprinzând un recital de poezii şi cântece patriotice, precum şi dansuri populare româneşti.

În continuarea activităţilor dedicate Zilei Naţionale a României, duminică 1 Decembrie, un grup de 60 de elevi însoţiţi de cadre didactice se vor deplasa la Bucureşti unde vor urmări parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul de Asistenţă Socio-Educativă, inaugurat la Liceul Teoretic „Decebal“

12 Dec 2014 3576