Liceul Teoretic “Traian” a marcat Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

Liceul Teoretic ,,Traian” Constanţa a susținut cu ocazia Zilei  Internaționale a Siguranței pe Internet/Safer Internet Day, la data de 10 februarie, o serie de evenimente pentru a promova siguranţa online în rândul elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi a comunităţii locale din care fac parte, se arată într-un comunicat de presă remis azi redacţiei.
 
Cu această ocazie, mai multe cadre didactice din liceul Traian au promovat o atitudine pozitivă faţă de noile tehnologii și au invitat elevii din învățământul gimnazial (clasa a-VI-a B, toate clasele a-VII-a), dar și liceal (clasele a X-a A, a X-a B, a XI-a A) să acceseze platforma sigur.info pentru a învăța care sunt diferitele modalități de protecție pe Internet, dar și unde pot cere ajutor (liniile de consiliere Helpline și de raportare abuz Hotline).
 
Tema din acest an s-a desfăşurat sub sloganul  „Împreună facem Internetul mai bun !”. Elevii au fost învăţaţi cum pot folosi device-urile de care dispun (computer, laptop, tabletă, smartphone, etc.) în favoarea educației, și nu doar pentru distracția personală/entertainment.
 
Ziua Internațională a Siguranței pe Internet se desfăşoară anual în luna februarie sub egida reţelei europene "INSAFE", proiect susținut în România de către Consorţiul Sigur.info format din Organizaţia Salvaţi Copiii România, ca şi Coordonator naţional al proiectului,  Positive Media şi Focus - Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, se mai arată în documentul citat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.