Litoral TV Veteranii, în concurs la Mamaia

Cel mai important turneu de tenis pentru veterani găzduit de ţara noastră, Campionatele Internaţionale ale României, se desfăşoară în aceste zile pe terenurile de la Tenis Club IDU din Mamaia.

Ajunse la ediţia cu numărul 25, Campionatele Internaţionale ale României - Comvex, adună la startul său aproximativ 160 de jucători şi jucătoare, reprezentând 11 ţări: Austria, Bulgaria, Germania, India, Italia, Moldova, Serbia, SUA, Ungaria, Turcia şi România. Se joacă la 11 categorii, opt rezervate domnilor, trei rezervate doamnelor. Printre participanţi se regăsesc nume cunoscute în circuit, precum românii Olivier Rădulescu, Sorin Suba, Laurenţiu Bucur, Cristian Caragea, Dan Comănescu, Vasile Vespan şi Daniela Baciu, dar şi indianul Ajs Chattwal, cu toţii fiind clasaţi între primii o sută de jucători europeni, la categoria la care concurează.

„Deocamdată sunt primele tururi, iar o parte din meciuri sunt dezechilibrate. Dar sunt și multe meciuri foarte echilibrate. La fiecare grupă de vârstă, ne așteptăm de mâine la meciuri de înalt nivel tehnic”, ne-a spus Ştefan Nicorici - arbitru principal al turneului din Mamaia.

Ca în fiecare an, de la startul turneului nu lipseşte cunoscutul editorialist, dar şi comentator de tenis, Cristian Tudor Popescu, care este favorit nr.3 la categoria +55 ani.

„N-aș fi putut să fac 25 de ani de jurnalism fără tenis. Tenisul m-a ținut în viață și m-a ajutat să rezist presiunii psihice enorme din meseria asta”, ne-a mărturisit jurnalistul Cristian Tudor Popescu(foto).

Un alt nume prezent la startul turneului şi cunoscut pentru activitatea… extra-tenisistică este cel al handbalistului Dalibor Cutura, coordonatorul de joc al campioanei României, HCM Constanţa, fiind şi un excelent jucător de tenis. Sârbul s-a aflat la startul turneului de la Mamaia pe tabloul categoriei +35 ani, unde sorţii i l-au scos în cale pe favoritul principal al categoriei, Adrian Călinescu (numărul 85 ITF).
Competiţia de la Mamaia este inclusă în calendarul ITF, fiind de categorie “Grad 3″. Organizatorii pun la bătaie premii în valoare totală de 3.500 de euro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

COMUNICAT DE PRESĂ - Tenis club IDU

15 Aug 2014 1411