Livia Stanciu, preşedinte ICCJ Nu se impune la acest moment o lege a amnistiei şi a graţierii

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat azi că nu se impune, la acest moment, o lege a graţierii şi a amnistiei şi nici abrogarea articolului referitor la liderii partidelor politice care îşi folosesc influenţa pentru a obţine foloase necuvenite.
 
"Dacă se va pune această problemă în cadrul comisiilor juridice - pentru că ele vor fi discutate, se impun a fi discutate, atât a Senatului cât şi a Camerei Deputaţilor, vă invit atunci, pentru că ar fi multe de spus şi, aşa cum mă ştiţi, de fiecare dată, poate spre nemulţumirea altora, Livia Stanciu va prezenta un punct de vedere, şi un punct de vedere extrem de argumentat. Concluzia însă finală pe care vreau să o reţineţi este că nu se impune, la acest moment, nicio lege de amnistie, nicio lege de graţiere, nici abrogare a dispoziţiilor articolului 13, nici articolului 13 indice 1, nici indice 2 din Legea 78/2000", a spus Livia Stanciu, citată de Mediafax.
 
Dezbaterea referitoare la Legea graţierii şi a amnistiei, precum şi în cazul abrogării articolului 13 din Legea 78/2000 sunt vehiculate în spaţiul public în urma discuţiilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, interceptate de anchetatori şi prezentate în dosarul în care cei doi parlamentari sunt urmăriţi penal.
 
În discuţie, cei doi parlamentari se refereau la legea graţierii şi amnistiei, dar şi la abrogarea articolului 13 din Legea 78/2000, referitor la "fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".
 
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat azi că nu a fost contactat nici de Viorel Hrebenciuc, nici de Dan Şova în legătură cu modificarea vreunei legi, referindu-se la faptul că numele său a fost invocat într-o discuţie dintre Şova şi Hrebenciuc.
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu „Nu înțeleg logica discursului lui Băsescu“

07 Apr 2015 2092

Livia Stanciu, preşedinte ICCJ Băsescu, Ponta şi Macovei, declaraţii care au influenţat independenţa justiţiei

11 Dec 2014 1780

Livia Stanciu Se va impune o anchetă pentru votul din Diaspora

20 Nov 2014 2913

Femeia care a șantajat-o pe Livia Stanciu, șefa ÎCCJ, a fost arestată

10 Jun 2014 2827