Liviu Dragnea şi Alina Bica ar fi încercat să-l salveze pe Ioan Niculae

 
Informaţii uluitoare, ținute în sertar la DNA, prezintă o presupusă implicare a lui Liviu Dragnea în ascensiunea Alinei Bica şi despre intervenţiile sale directe în actul de justiţie. Aceasta ar putea fi una dintre explicațiile atitudinii politice din ultima vreme a fostului președinte executiv al PSD, conform rtv.net. Într-un referat al procurorilor este descrisă complicitatea dintre Liviu Dragnea şi Alina Bica pentru salvarea magnatului Ioan Niculae.
 
"În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate", se arată în referatul DNA.
 
Procurorii DNA descriu în amănunt modelul conspirativ prin care vicepremierul Guvernului şi procurorul-şef al DIICOT ţineau legătura.
 
"Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona "Rondul Francis" aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea", se mai arată în referatul DNA.
 
În timpul anchetei penale, al cărui subiect era Ioan Niculae, Alina Bica ar fi intervenit şi ar fi făcut presiuni asupra procurorului de caz pentru a nu mai monitoriza un număr de telefon pe care îl utiliza Liviu Dragnea pentru a ţine legătura cu ea.
 
"Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon. Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea".
 
Unica reacţie a lui Liviu Dragnea, după primele dezvăluiri pe această temă, a fost că nu o cunoaşte pe Alina Bica şi că nu are atribuţii în domeniul justiţiei.
 
Sursa: rtv.net
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1799

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1435

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1207

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1410

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3530

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3800

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2982

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1418

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1323

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1445

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1640

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1586

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1493

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2048

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2625