Lukoil va lua astăzi o decizie importantă

Astăzi se aşteaptă anunţul companiei Lukoil, care urmează să ia o decizie privind menţinerea sau închiderea rafinăriei Petrotel de la Ploiești. Şeful rafinăriei a spus că a fost încheiată o înţelegere cu procurorii, dar nu a dat detalii, informează Digi 24.
Embed:

Conducerea Lukoil e nemulţumită că sechestrul a fost ridicat doar parţial, adică doar de pe conturi. Rămân blocate stocurile strategice de ţiţei şi produse petroliere ale Petrotel, respectiv 100.000 tone ţiţei şi circa 60.000 tone de benzină şi motorină, precum şi tot patrimoniul rafinăriei.

Președintele Traian Băsescu a cerut joi Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria.

Amintim că Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a trimis catre Oil Terminal, în data de 6 octombrie, ordonanta prin care s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra tuturor cantitatilor si stocurilor de materie prima - titei si alte produse energetice (pacura, benzine si motorine) si/sau aditivi, detinute de Petrotel Lukoil S.A. Ploiesti, in spatiile de depozitare tank-uri, conducte de transfer si rezervoare ce apartin sau se afla in custodia S.C. Oil Terminal S.A. pana la concurenta sumei de 1.039.019.829 de lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.